Ευθύνες στην κυβέρνηση για έλλειψη ασφάλειας στις φυλακές καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ,
με σημερινή ανακοίνωση του τομεάρχη Δικαιοσύνης, Σπύρου Λάππα, και αφορμή τον τραυματισμό δέκα κρατουμένων στην φυλακή Αυλώνα.
«Η ένδεια πολιτικής, οι ερασιτεχνισμοί και η υποκρισία της κυβέρνησης αναδείχτηκαν σήμερα και στον ευαίσθητο τομέα των φυλακών, με τον πιο τραγικό τρόπο. Στη φυλακή Αυλώνα δέκα περίπου κρατούμενοι, δέκα νέα παιδιά τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο σοβαρά, μετά από άγρια συμπλοκή» αναφέρει η ανακοίνωση.
Ακολούθως υποστηρίζει: «Μέχρι το καλοκαίρι και τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, για κάθε συμβάν, η Νέα Δημοκρατία και τα φιλικά της ΜΜΕ δεν έπαυαν να κατηγορούν την πολιτική δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα; Πού είναι η ασφάλεια που αποτέλεσε τον μοναδικό στόχο της κυβερνητικής πολιτικής για τις φυλακές, αλλά και τον αποχρώντα λόγο για τη μεταφορά της σωφρονιστικής πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κάτι που πλέον ισχύει μόνο για την Ελλάδα μεταξύ των 47 χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης; Πώς δικαιολογούνται οι δολοφονίες και οι συμπλοκές κρατουμένων; Τελικά φάνηκε πόσο κούφιο ήταν το δόγμα νόμος και τάξη».
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για «επικοινωνιακή διαχείριση και του σωφρονιστικού συστήματος, που δεν μπορεί να κρύψει την απουσία συγκροτημένης πολιτικής. Δυστυχώς, για όσο χρόνο την ευθύνη της σωφρονιστικής πολιτικής θα την έχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα αποτελεί δηλαδή αποκλειστικά ζήτημα «ασφάλειας» και όχι «δικαιοσύνης», οι συνθήκες κράτησης και τα φαινόμενα σαν αυτά που συμβαίνουν σήμερα στις φυλακές Αυλώνας θα είναι φαινόμενα συχνά και ρουτίνας».
Κλείνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «αυτή η τακτική γίνεται, δυστυχώς, κάθε μέρα πιο αδιέξοδη και πιο επικίνδυνη».
photo:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λος Άντζελες: Γιγάντιο σπίτι της ταινίας «Home Alone» από τζίντζερμπρεντ κατέρριψε ρεκόρ Γκίνες (vid)
- Τα ρομπότ στην Κίνα άρχισαν να αντικαθιστούν και τους… μπαρίστες, vid
- Μεσανατολικό: Σε εξέλιξη συζητήσεις Τουρκίας-Χαμάς
- «Με τα “ήρεμα νερά” η Ελλάδα κέρδισε χρόνο»: Δηλώσεις που προμηνύουν εξελίξεις
- Ευχές από την Κ. Γκίλφοϊλ: «Ο Θεός να ευλογεί την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τους λαούς των δύο μεγάλων εθνών μας»
- Δένδιας: Δημιουργούμε τη 2η μονάδα παραγωγής drones, με δυνατότητα κατασκευής χιλίων drones/μήνα
- Ισπανία: Δύο Γερμανοί δολοφονήθηκαν όταν προσπάθησαν να διώξουν καταληψίες από ένα σαλέ
- Πώς διαμορφώνεται η εικόνα των δρόμων στη Β. Ελλάδα – Τι γίνεται με μπλόκα και τους εκδρομείς
- Δεν σταματούν ούτε τα Χριστούγεννα να διαφημίζουν το «φακέλωμα» στην Ε.Ε. – ΦΩΤΟ
- Πήγε να… «ντριφτάρει» γκρεμίζοντας χριστουγεννιάτικο δέντρο σε λεωφόρο, vid
Κύρια Θέματα









