με ποσοστό κοντά στο 40% να μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Ο εκλογικός νόμος πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικός αλλά και να διευκολύνει τη χώρα να κυβερνηθεί», πρόσθεσε ο αρμόδιος για θέματα εκλογών υφυπουργός, ο οποίος αναφερόμενος στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ακόμη και με 46,5% το πρώτο κόμμα δεν μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, καθώς λαμβάνει 149 έδρες.
Η κατάργηση της απλής αναλογικής αποτελεί προεκλογική δέσμευση της ΝΔ, τόνισε ο κ. Λιβάνιος, επισημαίνοντας ότι «οι πολίτες πρέπει να είναι εκείνοι που επιλέγουν αν θέλουν μονοκομματικές ή κυβερνήσεις συνεργασίας, και όχι να τις επιβάλει το εκλογικό σύστημα».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο υφυπουργός Εσωτερικών απάντησε πως «έχουμε μπροστά μας 3,5 χρόνια κυβερνητικής θητείας, πολλά πράγματα να γίνουν, χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα, έχουμε ισχυρή πλειοψηφία 158 εδρών, δεν βλέπω κανέναν λόγο να συζητείται το ενδεχόμενο εκλογών», επισημαίνοντας ότι εντός του έτους θα παρουσιαστούν οι κυβερνητικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Θεσσαλονίκη: Αναμένονται πρωτοβουλίες στην Ε.Ε. για να μην καταρρεύσει η ελληνική παραγωγή ρυζιού
- Αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων αύριο Τρίτη
- Πέθανε στα 73 του ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ
- Η Γερουσία στην Γαλλία ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2026
- Υπερταμείο: Διεθνής διαγωνισμός για τη Μαρίνα Καλαμαριάς – Καταληκτική ημερομηνία στις 27 Φεβρουαρίου 2026
- Πάρτι σε όλη την Αθήνα για να γιορτάσουν τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου
- «Μια εξόφθαλμη αλήθεια» που παραδέχονται πλέον οι Ευρωπαίοι ποδηγέτες του Ζελένσκι
- Νέες συνομιλίες απόψε στο Βερολίνο για το Ουκρανικό









