Νέα αιτήματα δικαστικής συνδρομής απέστειλε η Εισαγγελία Διαφθοράς στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης των πρακτικών της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.
Οι Εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν ήδη αποστείλει την τελευταία εβδομάδα αιτήματα δικαστικής συνδρομής, που συνολικά φθάνουν τα 28, προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ελβετία με αντικείμενο επί το πλείστον την παροχή πληροφοριών μέσω των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για τραπεζικούς λογαριασμούς που ενδέχεται να διατηρούν πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Επίσης, ζητούν την παροχή στοιχείων από τις αρμόδιες αρχές των χωρών που ζητείται η συνδρομής τους, σχετικά με την τιμολόγηση σκευασμάτων της φαρμακοβιομηχανίας ώστε να συγκρίνουν τα δεδομένα και να αξιολογήσουν αν τελικά στην Ελλάδα τα προϊόντα της Novartis διατίθεντο στην αγορά με σημαντικές αποκλίσεις σε σχέση με άλλες χώρες. Αν δηλαδή σκευάσματα της πολυεθνικής εταιρίας εμφάνιζαν στην ελληνική αγορά υψηλότερες τιμές από αυτές που κατά μέσο όρο είχαν σε άλλες χώρες.
Κατά τον τελευταίο χρόνο η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει αποστείλει τουλάχιστον 50 αιτήματα δικαστικής συνδρομής, σε Ευρώπη και Αμερική, για την ερευνώμενη υπόθεση.
photo:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο