του στην οποία ο Χριστός εμφανίζεται ως ομοφυλόφιλος άνδρας, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα.
Στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται: «Το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης (…) δεν είναι απόλυτο».
«Ο πρώτος πειρασμός του Χριστού», μια ταινία της ομάδας Porta dos Fundos, εμφανίζει τον Χριστό να φέρνει στο σπίτι του για να συναντηθεί με την οικογένειά του…. τον σύντροφό του.
Η ταινία αναρτήθηκε στο Netflix τον προηγούμενο μήνα και έχει προκαλέσει την οργή των συντηρητικών χριστιανών στη Βραζιλία. Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτηση με την οποία ζητούν από την πλατφόρμα να κατεβάσει την ταινία.
Η θρησκευτική οργάνωση Associaçao Centro Dom Bosco de Fe e Cultura προσέφυγε δικαστικά εναντίον των δημιουργών της ταινίας και τελικά το δικαστήριο αποφάσισε ότι το Netflix πρέπει να την κατεβάσει.
Ωστόσο ο δικηγορικός σύλλογος της Βραζιλίας επέκρινε την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την λογοκρισία.
Στη Βραζιλία ζει ο μεγαλύτερος πληθυσμός καθολικών, ενώ αυξανόμενοι είναι και οι αριθμοί των ευαγγελικών χριστιανών που υποστηρίζουν την ακροδεξιά κυβέρνηση του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου. Ο ίδιος ο Μπολσονάρου έχει δηλώσει ότι θα προτιμούσε να έχει έναν νεκρό γιο παρά έναν ομοφυλόφιλο.
Ο γιος του Εντοάρντο Μπολσονάρου έχει αποκαλέσει την ταινία των Porta dos Funtos «σκουπίδι» στον λογαριασμό του στο Twitter, τονίζοντας ότι «δεν εκπροσωπούν την κοινωνία της Βραζιλίας».
Στις 24 Δεκεμβρίου άγνωστοι επιτέθηκαν στα γραφεία των Porta dos Funtos στο Ρίο με βόμβες μολότοφ.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άννα Ευθυμίου: Αύξηση κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου – Δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης το 2027
- Κλειστά τα σχολεία αύριο στο Ηράκλειο λόγω της αφρικανικής σκόνης
- Σαρώνουν οι νοτιάδες την Κρήτη – Έπεσαν δέντρα, προβλήματα με αεροπορικές πτήσεις και αλλαγές στο Καρναβάλι
- Στ. Παπασταύρου από Μόναχο: Η Ευρώπη να επενδύσει στην ενεργειακή της ασφάλεια – Τι είπε για το ρωσικό φυσικό αέριο
- Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη: Πέθανε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής – Video
- Εξάρχεια: Χειροπέδες σε 45χρονο αλλοδαπό για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος πεζών γυναικών
- Απόκοσμο σκηνικό: Η αφρικανική σκόνη “σκέπασε” την Αττική: «Χάθηκε» ακόμα και η Ακρόπολη – ΦΩΤΟ
- Ουκρανία: Συνελήφθη πρώην υπουργός στην προσπάθειά του να το σκάσει από τη χώρα
- Μόναχο: «Φαίνεσαι κουρασμένος», είπαν στον Ζελένσκι – «Μην με κοιτάτε τότε», απάντησε, vid
- Κυρανάκης από Θεσσαλονίκη: Το νέο σύστημα βάζει τέλος στην εποχή του μπλάνκο στον σιδηρόδρομο









