εναντίον της ανάπτυξης τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη. Μάλιστα, ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου, όπου αναμένεται να προτείνουν την έναρξη εκστρατείας στους αραβικούς λαούς για το μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων στον αραβικό κόσμο.
Το γεγονός αναφέρει η «Αλ Αχράμ» σε ρεπορτάζ με τίτλο «οι βουλευτές της Αιγύπτου ζητούν οικονομικό μποϊκοτάζ της Τουρκίας». Μεταξύ αυτών και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Νομοθετικών και Συνταγματικών Υποθέσεων της Αιγυπτιακής Βουλής, Άχμεντ Χέλμι Ελ Σερίφ.
«Οι Άραβες πρέπει να σταθούν ενωμένοι και να μποϊκοτάρουν όλα τα τουρκικά προϊόντα προς πώληση στις αραβικές αγορές», τονίζει από την πλευρά του ο Ελ Μπάντρι Ντέιφ, ανεξάρτητος βουλευτής και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, προσθέτοντας ότι «το μποϊκοτάζ θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στην Τουρκία και θα εκφράσει την αλληλεγγύη των Αράβων με τη Λιβύη».
Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη αραβόφωνη εφημερίδα, «οι βουλευτές ζητούν από τις αραβικές χώρες να διακόψουν τους οικονομικούς δεσμούς με την Τουρκία, με αφορμή την απόφασή της να στείλει στρατιωτικά στρατεύματα στη Λιβύη».
Όπως αναφέρει η «Αλ Αχράμ», «η πλειοψηφία των βουλευτών και των πολιτικών κομμάτων υιοθέτησε απόλυτα τις προεδρικές δηλώσεις που καταδικάζουν τη στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη».
Ακόμη και το κόμμα της αντιπολίτευσης «Ουάφντ», δήλωσε ότι «υπάρχει συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στην Αίγυπτο στο γεγονός ότι η στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη αποτελεί σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου», «μία παρέμβαση που αποσκοπεί να μετατρέψει τη Λιβύη σε γόνιμο έδαφος για τρομοκράτες και να στοχεύσει τελικά στην Αίγυπτο». Προέτρεψε δε τα μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου να κινητοποιήσουν τους πολίτες, στηρίζοντας τις αποφάσεις του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, όπως τονίζει η εφημερίδα.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στον εορτασμό του πρώτου χρόνου του Μουσείου «Σπίτι του Ελύτη» ο Ν. Δένδιας
- Βρετανία: Μόνο ένας άνδρας θεωρείται ύποπτος από την αστυνομία για την επίθεση σε τρένο
- Αυτά είναι τα καταστήματα ΕΛΤΑ που δεν θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
- Τραγωδία στις ιταλικές Άλπεις: Πέντε Γερμανοί ορειβάτες σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα
- Η Τζένιφερ Λόρενς ζήτησε βοήθεια από το ChatGPT…για αυτό το λόγο
- Το “τσιουάουα” Βέλγιο απειλεί ότι θα ισοπεδώσει την…Ρωσία! Επικό βίντεο
- Στα Βορίζια Ηρακλείου μεταφέρθηκε η σορός του 39χρονου θύματος του μακελειού
- Η Χαμάς ανακοινώνει ότι θα παραδώσει τις σορούς 3 Ισραηλινών ομήρων απόψε στις 8 το βράδυ
- Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει ειδική αξιολόγηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ επί της οδού Μητροπόλεως
- Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις εξελίξεις του μακελειού στα Βορίζια









