Αύξηση των αεροπορικών και μείωση των οδικών αφίξεων το Φεβρουάριο του 2019 έναντι Φεβρουαρίου του 2018 αποτυπώνει η μηνιαία καταγραφή Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ, INSETE, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα.
Συγκεκριμένα στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε αύξηση των διεθνών αφίξεων από 304 χιλιάδες σε 358 χιλιάδες (+17,8%). Αύξηση παρατηρήθηκε τόσο στην Αθήνα από 215 χιλιάδες σε 252 χιλιάδες (+17,0%), όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια (κυρίως Θεσσαλονίκη) από 89 χιλιάδες σε 107 χιλιάδες (+19,6%).
Την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουάριου του 2019, καταγράφηκαν 734 χιλιάδες διεθνείς αεροπορικές αφίξεις παρουσιάζοντας αύξηση +13,9%/ (+90 χιλιάδες επιβάτες). Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καταγράφηκαν 523 χιλιάδες αφίξεις (+12,5% / +58 χιλ.) και στα περιφερειακά αεροδρόμια 211 χιλιάδες αφίξεις (+17,4% / +31 χιλ.).
Στον αντίποδα οι διεθνείς οδικές αφίξεις, μειώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019 από 492 χιλιάδες σε 451 χιλιάδες (-8,3%). Μάλιστα την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουάριου του 2019, καταγράφηκαν 913 χιλιάδες οδικές αφίξεις παρουσιάζοντας μείωση -18,5% (-207 χιλιάδες) αφίξεις.Σε ο,τι αφορά την εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση τον Ιανουάριο του 2019, αυτή διαμορφώθηκε στις 660 χιλιάδες ταξιδιώτες, αυξημένη κατά + 9,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018 σύμφωνα με την Έρευνα Συνόρων της ΤτΕ. Την ίδια στιγμή οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 53,2% φτάνοντας τα 232 εκατ. ευρώ έναντι 152 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2018.
Παραμένοντας στα στοιχεία του Ινστιτούτου επισημαίνεται ότι τον Φεβρουάριο του 2019, καταγράφηκαν 464 χιλιάδες αεροπορικές αφίξεις εσωτερικού παρουσιάζοντας αύξηση +9,2% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2018 που καταγράφηκαν 425 χιλιάδες. Την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουάριου του 2019, καταγράφηκαν 941 χιλιάδες αεροπορικές αφίξεις εσωτερικού παρουσιάζοντας αύξηση 8,4%.
Στους Δείκτες Ποιότητας Ξενοδοχείων, τον Φεβρουάριο του 2019, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση – μεταξύ των εξεταζόμενων χωρών με 86,7% ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κύπρος με
85,2% και στην τρίτη η Ισπανία με 84,9%. Ακολουθούν, η Κροατία στην τέταρτη θέση με 84,8% και η Ιταλία στην πέμπτη με 84,3%. Η Τουρκία κατέγραψε γενικό δείκτη ικανοποίησης 82,2% ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε η Γαλλία με 80,2%. Την υψηλότερη θέση ικανοποίησης για τη νησιωτική Ελλάδα κατέχουν οι Κυκλάδες (89,9%) και για την ηπειρωτική Ελλάδα ,η Ήπειρος.
photo:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Και η Αυστρία θα απαγορεύσει τη χρήση των social media σε παιδιά κάτω των 14 ετών
- Απόκοσμο μυστήριο και…δεινόσαυροι στο πρώτο τρέιλερ του «The End of Oak Street», vid
- Ιράν: Εγκαταλείψτε ζώνες κοντά στις αμερικανικές δυνάμεις στη Μ. Ανατολή – Στόχος τα ξενοδοχεία με Αμερικανούς στρατιώτες
- Θύματα του Έπστιν κατέθεσαν αγωγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης του Τραμπ
- Ένοπλες Δυνάμεις: Προκαταβολική κάλυψη κάθε υγειονομικής δαπάνης άνω των 300 ευρώ
- Αυξήθηκε 22,2% ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον περασμένο Δεκέμβριο
- Εκδόθηκε το ΦΕΚ για την στήριξη αγροτών και επιχειρήσεων Λέσβου λόγω αφθώδους πυρετού
- Δ. Μιχαηλίδου: Έως 500 ευρώ σε κάθε μητέρα μέσω του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
- Αιγύπτιος επιχείρησε να αυτοκτονήσει στα κρατητήρια τoυ Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων
- Συνελήφθη διαρρήκτης στην Τήνο – Είχε αρπάξει τάματα πιστών από ιερό ναό









