για τα ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν ή να βαπτίσουν το μωρό τους.
Σύντομα, οι πολίτες θα μπορούν να παίρνουν στο κινητό τους ή το e-mail τους πιστοποιητικά όπως: άδειες γάμου, πιστοποιητικά αγαμίας, πιστοποιητικά τέλεσης βάπτισης, υπεύθυνες δηλώσεις και άλλα έγγραφα. Η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως, μέσα από τις ηλεκτρονικές εφαρμογές που θα ανοίξουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ελληνικής εκκλησίας, η εξυπηρέτηση των πολιτών είναι μια βασική ανάγκη που πρέπει να καλυφθεί κι έτσι δεν θα απαιτείται πλέον πολύωρη αναμονή και φυσική παρουσία αλλά θα γίνονται όλα μέσω διαδικτύου.
Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται μέσω ΕΣΠΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι εκείνος που ώθησε και τα υπόλοιπα μέλη της Αρχιεπισκοπής να προχωρήσουν τάχιστα την υλοποίηση του μεγάλου αυτού προγράμματος. Εκατοντάδες ιερωμένοι όλων των βαθμίδων έχουν ήδη περάσει εντατικά σεμινάρια εκπαίδευσης για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Ήδη η ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει αναβαθμιστεί, ώστε οι πολίτες να μπορούν να εξασφαλίσουν τα χαρτιά που χρειάζονται αλλά και να κάνουν ερωτήσεις και να λαμβάνουν πληροφορίες για κάθε τους απορία και τα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως τι δικαιολογητικά χρειάζονται για το μυστήριο του γάμου, της βάπτισης, κ.λπ.
Μάλιστα, σύντομα η ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτή θα συνδεθεί με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με το σύστημα Taxis, προκειμένου να είναι πιστοποιημένοι οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Επίσης θα υπάρξει σύζευξη και με άλλες πλατφόρμες του δημοσίου, το Ληξιαρχείο, το Δημοτολόγιο.
(gamos)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτος: Πατέρας πήδηξε από κινούμενο αυτοκίνητο αφήνοντας μέσα την οικογένειά του
- Κέλλας: Η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για τη στήριξη των παραγωγών
- Κάλεσμα Μαδούρο στις ΗΠΑ για την ειρήνη
- Νέα κυβερνητική παρέμβαση για τα παιδιά και τα social media προανήγγειλε ο πρωθυπουργός
- Απίστευτη τάση στο tiktok: Γιατί βάζουν πατάτες στις κάλτσες πριν τον ύπνο; vid
- Ρομπότ με… αραβική αμφίεση έχετε ξαναδεί; ΒΙΝΤΕΟ
- Μ.Χαρακόπουλος σε μαθητές στη Βουλή: Η τεχνολογία απειλεί να αποξενώσει τον άνθρωπο
- Μητσοτάκης: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους μπορεί να μειώσει την πιθανότητα του ρουσφετιού
- Πώληση όπλων ΗΠΑ σε Ταϊβάν: Η Κίνα εξέφρασε τη «μεγάλη της δυσαρέσκεια»
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψηφίζει για την ανανέωση των κυρώσεων στην Υεμένη









