Περιορισμένες διακυμάνσεις, εμφανίζουν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων, στη δευτερογενή αγορά

Με αυτή του 10ετούς να κυμαίνεται στο 4,56%, δηλαδή όσο περίπου ήταν και στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές, ύψους 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,54% από 4,57% στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,38% να διαμορφωθεί στο 4,16% από 4,21% που έκλεισε την Παρασκευή

Στην αγορά συναλλάγματος σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1426 δολ. από το επίπεδο των 1,1415 δολ., που έκλεισε αργά το βραδύ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την πορεία του δολαρίου, όπως καταγράφονται σε έκθεση της Citigroup, Η τράπεζα εκτιμά ότι το δολάριο θα εξασθενίσει – κατά περίπου 2%- το 2019, καθώς η στήριξη της αμερικανικής οικονομίας από τη δημοσιονομική πολιτική θα περιορίζεται και η άνοδος των επιτοκίων είναι πολύ πιθανόν να “φρενάρει” το ρυθμό ανάπτυξης.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,148%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,196%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,257%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,316% και τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,369%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1346 δολάρια.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί