τις συνδυασμένες μεταφορές και τον σιδηρόδρομο, παρουσιάζεται ο ΟΣΕ, δια στόματος του προέδρου του Γιώργου Κακουλάκη, όπως δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ναυτεμπορική». Και τούτο, καθώς ο ΟΣΕ είναι πλέον αρμόδιος για τη διαχείριση και αξιοποίηση του εμπορευματικού σιδηροδρομικού σταθμού και του σταθμού διαλογής στο Θριάσιο Πεδίο.
Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στο σχέδιο νόμου για το Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο, ο ΟΣΕ ορίστηκε αρμόδιος για την αποκλειστική διαχείριση, αξιοποίηση και εμπορική εκμετάλλευση του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και του Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) καθώς και όλων των κτισμάτων που βρίσκονται επί του ακινήτου ιδιοκτησίας του στο Θριάσιο Πεδίο.
Διευκρινίζεται ότι το Θριάσιο ΙΙ ή αλλιώς ΕΣΣΣΔΙ, το οποίο θα αξιοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ είναι διαφορετικό από το Θριάσιο Ι, το οποίο παραχωρήθηκε από την ΓΑΙΑΟΣΕ στην κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ- Goldair.
Όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής», σύμφωνα με τον κ.Κακουλάκη, έχουν παραληφθεί από την ΕΡΓΟΣΕ οι υποδομές στο Θριάσιο ΙΙ, ενώ ήδη έχουν υλοποιηθεί οι μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Αυτό που απομένει είναι ο νομικός καθορισμός της μεθόδου προκήρυξης του διαγωνισμού, με στόχο να είναι έτοιμη η προκήρυξή του έως το τέλος του έτους και η ανάδειξη αναδόχου την άνοιξη του 2019.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτο συμβάν σε πόλη της Ρωσίας: 20χρονος άνεργος αποφάσισε να πάει φυλακή για να μπορέσει να επιβιώσει
- Γαμπρός έκανε… «κόλλα πέντε» στον ιερέα: Έλιωσαν οι πάντες στο γέλιο, vid
- Αγορά ακινήτων- Βραχυχρόνιες μισθώσεις στο Αιγαίο: 24.946 καταχωρίσεις και έντονες διαφοροποιήσεις ανά νησί
- Κρεμλίνο: Αν η Εσθονία μας στοχεύσει με πυρηνικά, θα στοχεύουμε την Εσθονία με τα δικά μας, vid
- “Ιπτάμενο αμάξι!”: Φορτηγάκι εκτοξεύθηκε 30 μέτρα στον αέρα και έπεσε σε σπίτι, vid
- Κ. Τσουκαλάς: «Δεν περιμέναμε την Καθαρά Δευτέρα για να καταλάβουμε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη πετάει χαρταετό»
- Ο Μακρόν έστειλε επιστολή στον Τραμπ και μάλιστα έχει και αιτήματα!
- Τζέι Ντι Βανς και Ούσα μίλησαν στην Λάρα Τραμπ για την μαγειρική τους: “Δεν τρωγόταν!”, Vid
- Τραγωδία στη λίμνη Βαϊκάλη: Στους 8 οι νεκροί μετά από βύθιση τουριστικού λεωφορείου στον πάγο -Δείτε βίντεο
- Λήμνος: Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης μετά την κακοκαιρία – Χωρίς νερό η Μύρινα









