δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei. Αυτό έχει σχέση με τη βελτίωση των δημοσιονομικών στοιχείων. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει τη δέσμευσή της στη συνέχιση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», είπε.
Όσον αφορά την έκδοση εκ νέου κρατικών ομολόγων, ο υπουργός είπε ότι έχουν διασφαλιστεί επαρκή κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και «δεν είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε στην αγορά για 2 έως 2,5 χρόνια». Θα περιμένουμε, είπε, να καταλαγιάσει η αναστάτωση στην αγορά που έχει προκληθεί από την Ιταλία και την Τουρκία.
Σημείωσε ακόμη ότι η ανάκαμψη της οικονομίας δεν αφορά μόνο τον τουριστικό κλάδο, αλλά και «μία ευρύτερη σειρά κλάδων, περιλαμβανομένου του κλάδου της μεταποίησης». Ο πραγματικός ρυθμός ανάπτυξης, πρόβλεψε, θα ανέλθει στο 2,1% το 2018 και το 2,5% το 2019, με «μεγαλύτερη την πιθανότητα υψηλότερου ρυθμού ανάπτυξης».
Η υλοποίηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές, συνέχισε ο ΥΠΟΙΚ, θα οδηγούσε σε πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα 5%. Ο δημοσιονομικός χώρος (σε σχέση με τον στόχο του 3,5%) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση στοχευμένων κοινωνικών προγραμμάτων και αναπτυξιακών μέτρων, πρόσθεσε. Επίσης, είπε ότι η μείωση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την επόμενη διετία.
(Pontosnews)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γεραπετρίτης: Να μην παραμελήσουμε την Ουκρανία
- Η τρομακτική στιγμή που ΙΧ στον «αυτόματο πιλότο» πήγε να πέσει από γέφυρα, vid
- Βερολίνο: Η Γερμανία δεν θα συμμετάσχει στον πόλεμο
- Πετρελαιοφόρα αρχίζουν με μικρή ροή να διασχίζουν το Στενό του Oρμούζ
- Πόσα ενοίκια χρειάζονται για να αγοράσεις σπίτι: Αναλυτικά τα στοιχεία για την Αττική
- Ο πόλεμος στο Ιράν πιθανόν να οδηγήσει 45 εκατ. ανθρώπους σε οξεία πείνα μέχρι τον Ιούνιο
- Βρετανοί: Τους τελευταίους μήνες δώσαμε χιλιάδες drones και εκατομμύρια πυρομαχικά στους Ουκρανούς, vid
- Μητσοτάκης για Ιράν-Μ. Ανατολή: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετέχει στρατιωτικά από μόνη της
- Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν προτίθεται να εμπλακεί στον πόλεμο
- Στη φυλακή ο αστυνομικός που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο έξω από την Βουλή









