Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει νέο σχέδιο για μείωση του ορίου αγορών με μετρητά με στόχο να μειωθεί η κίνηση του «μαύρου» χρήματος.
Το σχέδιο αυτό προβλέπει μείωση του ορίου από τα 500 ευρώ που είναι σήμερα στα 200 ευρώ. Στην ουσία η υποχρέωση του καταναλωτή είναι η υποχρεωτική πληρωμή με κάρτα, επιταγή ή πίστωση επαγγελματικού λογαριασμού κάθε αγοράς ή υπηρεσίας.
Σήμερα υποχρεωτικές μέσω τραπέζης είναι όλες οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ. Ωστόσο με την άρση των capital control θα είναι πιο εύκολη η κίνηση ρευστού και έτσι πιο εύκολη η κίνηση μεγαλύτερων «μαύρων» ποσών, γεγονός που προβληματίζει το υπουργείο.
Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, ωστόσο οι αλλαγές αναμένεται να ισχύσουν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα ως τα τέλη του έτους.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Η Ολυμπιακή Εκεχειρία είναι αναγκαία», γράφει στην «La Stampa» o Γιώργος Παπανδρέου
- “Leonardo”: Η νέα ισχυρή καταιγίδα που απειλεί Πορτογαλία και Ισπανία μετά το φονικό πέρασμα της Κριστίν
- Σημείο των καιρών; Τι αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
- Safeya Binzagr: Tιμή – ρεκόρ, άνω των 2 εκατ. δολαρίων, για το έργο της «Coffee Shop in Madina Road» – ΦΩΤΟ
- Ανακοίνωση ΕΥΔΑΠ για τις δηλώσεις Δούκα: «Αναγκαίες οι επενδύσεις 2,5 δις ευρώ για τη διασφάλιση της επάρκειάς του»
- Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ
- Σέρρες: Στη φυλακή ο 56χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε την 78χρονη κατάκοιτη θεία του
- Σύμφωνα με δημοσίευμα το Ιράν φέρεται να θέλει να συναντηθεί με τις ΗΠΑ στο Ομάν και όχι στην Κων/πολη
- Υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων: 98,2% των δειγμάτων Δεκεμβρίου 2025 εντός ορίων
- Παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς για την στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας









