Αναφορά προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες που αφορούν δεσμεύσεις ποσών από τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία έχουν καταβληθεί ως οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου, κατέθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Η κατάθεση της αναφοράς, όπως ενημερώνει με σημερινή ανακοίνωση το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έγινε από τον κ. Σπίρτζη την Τρίτη 14 Αυγούστου.
Στην ίδια ανακοίνωση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνεται πως τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κατέβαλαν και συνεχίζουν χωρίς διακοπή, την καθημερινή μάχη για την εξυπηρέτηση των πληγέντων συμπολιτών μας και συμπληρώνεται: «Ολοκλήρωσαν τις αυτοψίες, καταβάλλουν τα βοηθήματα, συνεργάζονται με άλλους δημόσιους φορείς και υπουργεία, ώστε οι αυτοψίες να διευκολύνουν τις διαδικασίες και τους ελέγχους. Καταπολέμησαν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και σε συνεχή συνεργασία με την ΑΔΑΕ προχωρούν σε ελέγχους για την έγκυρη και έγκαιρη καταβολή των βοηθημάτων».
Στη συνέχεια σημειώνεται πως την ίδια ώρα που πρώτη προτεραιότητα όλων είναι η διευκόλυνση των πληγέντων και υπάρχει συνεχής εγρήγορση των υπηρεσιών, υπάρχουν καταγγελίες ότι ορισμένα τραπεζικά ιδρύματα αδιαφορούν χωρίς να υπολογίζουν τον ανθρώπινο πόνο «χωρίς να υπολογίζουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξεδόθη μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν τις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής (ΦΕΚ Α 128/26-07-2018) και με την οποία τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων, όπου προβλέπεται ρητά, η εξαίρεση αποζημιώσεων και βοηθημάτων, τα οποία “θεωρούνται αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων”».
Το υπουργείο Υποδομών επισημαίνει ότι στα καταθετήρια του υπάρχει ρητή διατύπωση με την ένδειξη «χορήγηση επιδόματος έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης σε πληγέντες, καταβολή της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης της παραγράφου 1 του άρθρου 12 της από 26-7-2018 Π.Ν.Π».
Για τον λόγο αυτό, όπως εξηγεί, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών με αφορμή καταγγελίες τέτοιων περιστατικών, ζητά από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να τις διερευνήσει και να προχωρήσει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την τήρηση και διασφάλιση της νομιμότητας και την αποφυγή τυχόν έκνομων ενεργειών
newsbeast
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένας νεκρός μετά από έκρηξη σε κτήριο έξω από τη Βερόνα – Πιθανή αιτία η διαρροή φυσικού αερίου
- Hellenic Train: Χωρίς τρένα το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου
- Κ. Χατζηδάκης: Βάζουμε τον πήχη ψηλά και το 2026 για ισχυρή ανάπτυξη
- Σαρωτικοί οι έλεγχοι της Τροχαίας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Βεβαιώθηκαν πάνω από 16.000 παραβάσεις
- Ο Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί αύριο, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου
- Πυρηνικά όπλα και Κίεβο: Τι θα μπορούσε να κρύβεται από πίσω;
- Πορτογαλία: Ο Φεβρουάριος είναι ο πιο βροχερός μήνας των τελευταίων 47 ετών στη χώρα
- Αχλάδια: Πώς να διαλέξετε τα καλύτερα και να τα αποθηκεύσετε σωστά
- Γαλλία: Παραιτήθηκε η διευθύντρια του Μουσείου του Λούβρου 4 μήνες μετά την «διάρρηξη του αιώνα»
- Η Γαλλία τίμησε τη 91χρονη Νάνα Μούσχουρη με την ύψιστη μουσική διάκριση – Δείτε βίντεο









