Η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας, η Rosatom, συζητεί ενδεχόμενη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την δημιουργία μικρών πυρηνικών σταθμών που θα προμηθεύουν ηλεκτρικό σε κέντρα δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης, μετέδωσε σήμερα το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Επομένως, υπάρχουν συζητήσεις με την αμερικανική πλευρά και σε σχέση με την πυρηνική ενέργεια και μάλιστα για να τροφοδοτούνται κέντρα δεδομένων (data centers) τεχνητής νοημοσύνης.
Με βάση τα προαναφερθέντα, σε μία νέα ψηφιακή εποχή, οι ΗΠΑ θα κατείχαν τα κέντρα δεδομένων, τον ψηφιακό πυρήνα, και η Ρωσία θα τα τροφοδοτούσε με ενέργεια για να λειτουργούν. Τουτέστιν η δεξιά τάξη πραγμάτων θα ρύθμιζε τα πράγματα.
Τα κέντρα δεδομένων περιέχουν τα πάντα, από τις πληροφορίες, τα βίντεο κτλ του διαδικτύου μέχρι και την ψηφιακή ζωή πολιτών, τα στοιχεία τους, τις φωτογραφίες που ανεβάζουν, τις τραπεζικές τους δραστηριότητες κ.α.
Τι θα μπορούσε να συμβεί αν μια αυταρχική εξουσία αναλάμβανε τον παγκόσμιο έλεγχο των εν λόγω κέντρων δεδομένων;









