Σύμφωνα με ΜΜΕ υπάρχει μια πολύ σημαντική αλλαγή σε σχέση με την σημερινή Ρωσία και την Ρωσία του παρελθόντος. Η σημερινή Ρωσική Ομοσπονδία, ασχέτως αν οι διεθνιστές της Δύσης θέλουν να σταματήσουν την πορεία της, εκπέμπει σεβασμό.
Πλέον, ακόμα και κάποιοι που διαφωνούν με την πορεία και την πολιτική της Ρωσίας, παραδέχονται πως το ρωσικό κράτος λειτουργεί άψογα, ο ρωσικός πολιτισμός αναδεικνύεται και ο ρωσικός λαός βγάζει προς τα έξω σοβαρή και εξωστρεφή εικόνα.
Όλο αυτό οφείλεται, κατά πολλούς, στην ιδιοσυγκρασία του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Κατόρθωσε να περάσει στην ρωσική κοινωνία την σοβαρότητα, την εργατικότητα και την μεθοδικότητα που απαιτείται, προκειμένου να «χτιστεί» στιβαρό παρόν και μέλλον.
Τα προβλήματα δεν έχουν φυσικά εξαφανιστεί εντός των ρωσικών τειχών, όπως σχολιάζεται, ωστόσο όποιος σκέφτεται πλέον την Ρωσία, το μυαλό του δεν πάει πια στην ανέχεια, την μαφία και την όποια αλλοπρόσαλλη κοινωνική συμπεριφορά της δεκαετίας του 1990, αλλά στον επαγγελματισμό, την δυναμική και την πολιτισμική εμβέλεια.
Αυτό θεωρείται πολύ μεγάλο επίτευγμα της εποχής Πούτιν, αν όχι το μεγαλύτερο.









