Οι δύο αγρότες, ο Tony (69 ετών) και ο Gaspar (49 ετών), είχαν μια μακροχρόνια διαφωνία για τα όρια μιας έκτασης γης. Αφού προσπάθησαν ανεπιτυχώς να βρουν λύση μέσω του τοπικού κοινοτικού συμβουλίου, αποφάσισαν να καταφύγουν σε ένα παραδοσιακό έθιμο.
Πρόκειται για μια παραδοσιακή δοκιμασία που χρησιμοποιείται από ορισμένες αυτόχθονες κοινότητες στο Μιντανάο για την επίλυση ανεπίλυτων διαφορών. Σύμφωνα με το έθιμο, οι δύο πλευρές μπαίνουν στο νερό και κρατούν την αναπνοή τους· όποιος αντέξει περισσότερο θεωρείται ότι λέει την αλήθεια και κερδίζει τη διαφωνία.
Οι δύο άνδρες έμειναν στο νερό για περίπου 12 με 20 λεπτά, με τον καθένα να αρνείται πεισματικά να βγει πρώτος στην επιφάνεια. Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τη δοκιμασία δεν αντελήφθη εγκαίρως τον κίνδυνο. Όταν τελικά τους έβγαλαν από το νερό, ο 69χρονος ήταν ήδη νεκρός, ενώ ο 49χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του λίγο αργότερα.
ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
photo: pixabay









