Ένας έφηβος ηλικίας 16 ετών, οπλισμένος με ένα τυφέκιο, σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, εκ των οποίων τρία παιδιά ηλικίας 5,8 και 11 ετών, σε ένα δημοτικό σχολείο στο Μπεντ, στο Όρεγκον, προτού τον πυροβολήσει και σκοτώσει ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος τον είχε δει να εισέρχεται στο κτίριο.
«Η φρικτή πράξη βίας στο Όρεγκον αποτελεί μια ακόμη υπενθύμιση της σημασίας του να υπάρχουν πολίτες που φέρουν όπλα και που σέβονται τον νόμο. Όταν άρχισε η επίθεση, ένας κάτοικος της περιοχής επενέβη με πυροβόλο όπλο για να σταματήσει τον δράστη, προτού προλάβει να προκαλέσει μεγαλύτερο κακό», υπογράμμισε η NRA (National Rifle Association- Εθνική Ένωση Τυφεκιοφόρων Αμερικής) σε ένα δελτίο Τύπου.
«Η κρίση της βίας από πυροβόλα όπλα σκοτώνει τα παιδιά μας. Αρκετά», ανέφερε αντιθέτως η ένωση Giffords, που αγωνίζεται για την ενίσχυση των ελέγχων οπλοκατοχής, μετά το μακελειό.
Η ένοπλη βία είναι καθημερινό φαινόμενο στις ΗΠΑ, όπου καταμετρώνται περισσότερα πυροβόλα όπλα από ό,τι κάτοικοι.
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, στην πλειοψηφία του συντηρητικό, θα συζητήσει τον Δεκέμβριο τα δικαιώματα των πολιτειών και των τοπικών αρχών να απαγορεύσουν, λόγω της επικινδυνότητάς τους, την κατοχή ορισμένων ημιαυτόματων τυφεκίων τύπου AR-15, μεταξύ των πιο δημοφιλών όπλων στη χώρα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay









