Λιονέλ Μέσι: Τέλος εποχής με την Αργεντινή – «Με άδειασα, δεν έχω τίποτα άλλο να δώσω»

Τέλος εποχής για τον Λιονέλ Μέσι με την Εθνική Αργεντινής.

Ο 39χρονος σούπερ σταρ ανακοίνωσε στις 31 Αυγούστου 2026 την απόφασή του να αποχωρήσει από την «Αλμπισελέστε», έπειτα από περισσότερα από 20 χρόνια παρουσίας.

Ο Μέσι αποκάλυψε ότι είχε γράψει το μήνυμα της αποχώρησής του στις 21 Ιουλίου, δύο ημέρες μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2026, στον οποίο η Αργεντινή ηττήθηκε από την Ισπανία. Όπως εξήγησε, η απόφαση τον «πονά στην ψυχή», όμως αισθάνεται πως «ήρθε η στιγμή» να κάνει στην άκρη και να δώσει χώρο στη νέα γενιά.

Με την Αργεντινή ο Μέσι πραγματοποίησε 207 συμμετοχές και πέτυχε 125 γκολ, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, δύο Copa América (2021, 2024) και τη Finalissima του 2022. Στο Μουντιάλ του 2026 έφτασε τα 21 γκολ σε Παγκόσμια Κύπελλα, έχοντας αγωνιστεί σε έξι διοργανώσεις.

Η αποχώρησή του αφορά την εθνική ομάδα και όχι το ποδόσφαιρο συνολικά. Ο Μέσι συνεχίζει την καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο με την Inter Miami.

Ένας κύκλος έκλεισε. Ο παίκτης που συνέδεσε το όνομά του με τη μεγαλύτερη επιτυχία της σύγχρονης Αργεντινής αποχωρεί από την «Αλμπισελέστε» ως παγκόσμιος πρωταθλητής και κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο ίνσταγκραμ γράφει τα εξής:

«Μετά από όλο αυτό το διάστημα από τον τελικό και αφού το σκέφτηκα πολύ, θέλω να ανακοινώσω ότι αποσύρομαι από την Εθνική Αργεντινής.

Ήταν μια απόφαση που με πόνεσε και συνεχίζει να με πονά βαθιά, όμως καταλαβαίνω ότι ήρθε η στιγμή. Έδωσα τα πάντα για αυτή τη φανέλα, όχι μόνο τα τελευταία χρόνια που κατακτήσαμε τα πάντα, αλλά και στα προηγούμενα, παλεύοντας για να σας χαρίσω χαρές και να σας κάνω υπερήφανους που είστε Αργεντινοί.

Τα κεφάλαια σιγά-σιγά κλείνουν και αυτό είναι ένα από εκείνα που με πονάνε περισσότερο. Αγαπώ, αγάπησα και θα αγαπώ για πάντα το να βρίσκομαι στην Εθνική.

Έχω δώσει ό,τι είχα να δώσω και δεν έχω πλέον κάτι άλλο να προσφέρω. Παράλληλα, υπάρχουν πολύ ταλαντούχα νέα παιδιά που έρχονται και αξίζουν την ευκαιρία τους.

Σας ευχαριστώ για όλη την αγάπη αυτών των 20 χρόνων. Θα μου λείψει πολύ να σας ακούω από μέσα. Από εδώ και πέρα θα είμαι ένας από εσάς, θα στηρίζω και θα ενθαρρύνω την ομάδα από έξω, στις καλές, αλλά κυρίως στις δύσκολες στιγμές.

Ευχαριστώ την οικογένειά μου που ήταν πάντα δίπλα μου, καθώς και όλους τους προπονητές, συμπαίκτες και ανθρώπους της ομάδας με τους οποίους μοιράστηκα αυτή τη διαδρομή.

Φεύγω με την ηρεμία και την υπερηφάνεια ότι, μαζί με τους συμπαίκτες μου, σας χαρίσαμε στιγμές που κάποτε μόνο ονειρευόμασταν. Ήταν πραγματικά απίστευτο που το έζησα μαζί σας.

Σας αγαπώ. Ευχαριστώ τον Θεό που με έκανε Αργεντινό. Πάμε, Αργεντινή!

Αυτά τα λόγια τα είχα γράψει στις 21 Ιουλίου, δύο ημέρες μετά τον τελικό. Σήμερα, μετά τον θάνατο του πατέρα μου, είμαι ακόμη πιο πεπεισμένος για την απόφασή μου.»

Δείτε τι γράφει στην ανάρτησή του ΕΔΩ

photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ- EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί