Η Google καταργεί τη συγκεκριμένη λειτουργία από το Drive for desktop, χωρίς όμως να κλείνει το Google Photos ή να επηρεάζει τις φωτογραφίες που έχουν ήδη αποθηκευτεί εκεί. Τα υπάρχοντα αρχεία παραμένουν κανονικά στη βιβλιοθήκη του Google Photos.
Όσοι θέλουν να συνεχίσουν να ανεβάζουν φωτογραφίες από φακέλους του υπολογιστή τους θα πρέπει πλέον να χρησιμοποιούν τη λειτουργία «Back up folders» μέσα από το Google Photos. Η Google έχει ήδη ξεκινήσει τη μετάβαση των χρηστών στη νέα διαδικασία.
Η αλλαγή αφορά μόνο το συγκεκριμένο backup, μέσω του Drive for desktop. Η κανονική λειτουργία του Google Drive συνεχίζεται, όπως και τα αντίγραφα ασφαλείας φωτογραφιών από κινητά μέσω της εφαρμογής Google Photos.
Η Google συνιστά στους χρήστες που βασίζονταν μέχρι σήμερα στο Drive for desktop να ελέγξουν τις ρυθμίσεις τους, ώστε οι νέες φωτογραφίες και τα βίντεό τους να συνεχίσουν να αποθηκεύονται στο cloud.
photo:pixabay









