Σκιαχτικό: “Ανέστησαν” ρομποτικά…φτερωτό δεινόσαυρο! Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ

130 εκατομμύρια χρόνια μετά την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, ένα εργαστηριακά ανεπτυγμένο σύστημα επαναφέρει την κίνηση που μοιάζει με ρεαλιστική.

Η βιομηχανική ρομποτική μόλις συνάντησε την προϊστορική ζωή. Η εταιρεία ρομποτικής Dobot, με έδρα τη Σεντζέν της Κίνας, παρουσίασε μια ρεαλιστική ρομποτική αναπαράσταση του Sinosauropteryx – ενός μικρού, φτερωτού δεινόσαυρου που έζησε πριν από περίπου 130 εκατομμύρια χρόνια – στο πλαίσιο της τελευταίας της προσπάθειας να διευρύνει τις εμπορικές εφαρμογές της ρομποτικής πέρα ​​από τις ανθρωποειδείς μορφές.

Η εταιρεία σημειώνει ότι το ρομπότ, που βασίζεται σε πολυτροπική αλληλεπίδραση, συστήματα περιβαλλοντικής αντίληψης και τεχνολογίες ελέγχου κίνησης, είναι ικανό να «περπατάει, να αναπνέει, να εκπέμπει χαμηλούς ψίθυρους και να αλληλεπιδρά έξυπνα με το περιβάλλον του και τους επισκέπτες ».

Η Ντόμποτ σημειώνει ότι το ρομπότ έχει σχεδιαστεί για τουριστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς – προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί σε μουσεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και θεματικά πάρκα. Ο Sinosauropteryx δεν επιλέχθηκε τυχαία: αυτό το είδος, που ανακαλύφθηκε το 1996, ήταν το πρώτο γνωστό παράδειγμα φτερωτού δεινοσαύρου.

Ο ρομποτικός πυρήνας που αναπτύχθηκε για το Sinosauropteryx σχεδιάζεται να επαναχρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία άλλων αρχαίων, μυθολογικών ή πολιτιστικών μορφών, αλλάζοντας μόνο την εμφάνισή τους.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ και ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί