Το «Βουνό της Αξίνας» στο Ιράν θέλει να χτυπήσει ο Τραμπ – Απειλή και στους Χούθι για την Ερυθρά Θάλασσα

«Το Ιράν δεν έχει δει τίποτα ακόμα», ισχυρίστηκε

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Ουάσιγκτον θα απαντήσει στην περίπτωση που οι Χούθι, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες της Υεμένης, επιχειρήσουν να μπλοκάρουν την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε, αλλά θα το φροντίσουμε. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα το φροντίσουμε. Ξέρετε, το κάναμε αυτό με τους Χούθι στο παρελθόν και δεν είχαμε ακούσει να μιλούν για αυτούς εδώ και κάποιο διάστημα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος ενώ υποδεχόταν στον Λευκό Οίκο τον πρόεδρο του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν.

Αναφερόμενος στο Ιράν, ο Τραμπ επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι η ιρανική ηγεσία «θέλει απεγνωσμένα» μια συμφωνία.

Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα πλήξουν «πολύ σύντομα» την περιοχή του Pickaxe Mountain, το θεωρούμενο «πυρηνικό οχυρό» του Ιράν που βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου της Νατάνζ, οι οποίες έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

«Το Ιράν δεν έχει δει τίποτα ακόμα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν.

Το αποκαλούμενο «Βουνό της Αξίνας» είναι μια οχυρωμένη εγκατάσταση που πιστεύεται ότι φιλοξενεί δύο υπόγεια συγκροτήματα σηράγγων, σε μεγάλο βάθος, για τα οποία οι ειδικοί εκτιμούν ότι βρίσκονται πέραν της ακτίνας δράσης ακόμη και των ισχυρότερων βομβών καταστροφής υπόγειων καταφυγίων του αμερικανικού οπλοστασίου. Η συγκεκριμένη τοποθεσία συνδέεται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Θα εξαπλωθεί και θα «φουντώσει» η σύγκρουση;

Ο χαμένος θα είναι φυσικά η παγκόσμια οικονομία…

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί