Φέτος, ρωσικά και ουκρανικά drones έχουν επανειλημμένως παραβιάσει τον εναέριο χώρο και τα εθνικά χωρικά ύδατα της Ρουμανίας, σύμφωνα με αξιωματούχους της γειτονικής αυτής χώρας της Ουκρανίας, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
“Χθες το βράδυ το LPG Gas Lisbon, ένα πλοίο με σημαία Λιβερίας, χτυπήθηκε έξω από τα χωρικά ύδατα της Ρουμανίας, περίπου 20 ναυτικά μίλια από τα ανοιχτά των ρουμανικών ακτών”, έγραψε ο Νταν στο Χ.
Ο Νταν δήλωσε ότι Ρουμάνοι διασώστες απομάκρυναν το πλήρωμα, περιλαμβανομένων τριών μελών του που είχαν τραυματιστεί, και ένα ρυμουλκό εστάλη στο σημείο για να διασφαλίσει ότι το πλοίο δεν είχε πάρει κλίση και ότι δεν συνιστούσε κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα.
“Οι κρατικοί θεσμοί βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και θα αποσαφηνίσουν τις συνθήκες, τα αίτια και τις ευθύνες που απορρέουν από το σοβαρό αυτό περιστατικό, που το πιθανότερο είναι να συνδέεται με τον παράνομο πόλεμο επιθετικότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας εναντίον της Ουκρανίας”, πρόσθεσε ο Νταν.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo αρχείου









