Όπως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο! Τι φέρεται να συμβαίνει στο μέτωπο Ρωσίας-Ουκρανίας

Θα συνεχιστεί αυτή η τακτική;


Όπως δήλωσε στο RT ο πρώην αξιωματικός του Αμερικανικού Στρατού, Στάνισλαβ Κραπίβνικ, η Ουκρανία έχει εντείνει τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικές μη στρατιωτικές περιοχές επειδή δεν μπορεί να διαπεράσει την αεράμυνα που προστατεύει βασικές στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Ο Κραπίβνικ υποστήριξε ότι η στροφή του Κιέβου προς την επίθεση σε λιγότερο προστατευόμενους στόχους ακολουθεί μια δοκιμασμένη στρατηγική του ΝΑΤΟ.

«Δεν μπορούν να χτυπήσουν ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους επειδή είναι σκληροί (σ.σ. ισχυρά θωρακισμένοι)… Έτσι, όπως και πριν, και συνεχίζουν να το επεκτείνουν αυτό, θα επιτεθούν σε πιο εύκολους πολιτικούς οικονομικούς στόχους και στους ίδιους τους πολίτες», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν είναι κάτι νέο από το καθεστώς του Κιέβου».

Ο Κράπιβνικ συνέχισε λέγοντας ότι η Ουκρανία επιτίθεται ολοένα και περισσότερο σε βιομηχανικούς και πολιτικούς στόχους επειδή το ΝΑΤΟ γνωρίζει ότι χάνει τον πόλεμο δι’ αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας.

«Ξεμένουν από Ουκρανούς», είπε, αναφερόμενος στα ευρέως αναφερόμενα προβλήματα ανθρώπινου δυναμικού του Κιέβου και στην εξαντλητική εκστρατεία αναγκαστικής κινητοποίησης.

Ο πρώην αξιωματικός υποστήριξε ότι οι ενέργειες της Ουκρανίας δεν διαφέρουν πολύ από τον βομβαρδισμό ιαπωνικών και γερμανικών πόλεων από τις δυτικές χώρες κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, προσθέτοντας ότι οι δυτικοί στρατοί αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό τις πολιτικές υποδομές ως αποδεκτό στόχο όταν οι στόχοι του πεδίου της μάχης καθίστανται άπιαστοι, σημειώνεται στο ρωσικό μέσο.

photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί