Όπως μεταδίδεται, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να πληρώσουν για όπλα αξίας 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων που παρασχέθηκαν στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν.
«Πολλά δόθηκαν από τον Μπάιντεν στην Ουκρανία και θα πρέπει να πληρώσουν γι’ αυτά, που σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να τα πληρώσουν», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το Sputnik, καθώς η είδηση αφορά εμμέσως και την Ρωσία, η οποία βλέπει την σχέση μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης να χειροτερεύει.
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι οι αποστολές όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία εμποδίζουν την επίλυση της σύγκρουσης και εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στις μάχες, όπως τονίζεται.
Έχει επίσης προειδοποιήσει ότι οποιεσδήποτε παραδόσεις που περιέχουν όπλα για την Ουκρανία θα θεωρηθούν νόμιμος στόχος ,καταλήγει το ρωσικό μέσο.









