Ξεκίνησε στην Ουάσιγκτον ο τρίτος γύρος συνομιλιών Ισραήλ-Λιβάνου

Τι μεταδίδεται

Ο Λίβανος και το Ισραήλ ξεκίνησαν σήμερα στην Ουάσιγκτον έναν νέο γύρο συνομιλιών με στόχο την προσέγγισή τους, λίγες ημέρες πριν λήξει η κατάπαυση του πυρός που συμφώνησαν οι δύο πλευρές στα μέσα Απριλίου.

Ο τρίτος γύρος των συνομιλιών, που θα διαρκέσουν δύο ημέρες, ξεκίνησε στις 9, τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανέφερε ένας διπλωμάτης που έχει γνώση του θέματος.

Να σημειωθεί ότι σε αυτόν τον τρίτο γύρο δεν συμμετέχουν ούτε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο, ούτε ο πρόεδρος Τραμπ, καθώς βρίσκονται σε επίσημη επίσκεψη στην Κίνα. Η ομάδα των Αμερικανών μεσολαβητών περιλαμβάνει τους πρέσβεις των ΗΠΑ στο Ισραήλ και τον Λίβανο, Μάικ Χάκαμπι και Μισέλ Ίσα. Ο Λίβανος εκπροσωπείται από τον Σιμόν Καράμ, έναν 76χρονο δικηγόρο και διπλωμάτη, ένθερμο υποστηρικτή της εθνικής κυριαρχίας της χώρας του. Το Ισραήλ από τον πρέσβη Γεσιέλ Λέιτερ, 67 ετών, στενό σύμμαχο του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί