Με το που έπεσαν οι τιμές στο πετρέλαιο, ο Τραμπ απειλεί με… «μεγαλύτερους βομβαρδισμούς»

Όλοι στο κόλπο φτωχοποίησης των ανθρώπων.

Νέο απειλητικό μήνυμα κατά του Ιράν έστειλε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε αυτό προειδοποίησε την Τεχεράνη να «δώσει ό,τι εχει συμφωνηθεί», ειδάλλως θα ξεσπάσουν ακόμα σφοδρότεροι βομβαρδισμοί.

«Υποθέτοντας ότι το Ιράν συμφωνεί να δώσει ό,τι έχει συμφωνηθεί, κάτι που ίσως είναι μια μεγάλη υπόθεση, η ήδη θρυλική επιχείρηση “Επική Οργή” θα τελειώσει και ο εξαιρετικά αποτελεσματικός αποκλεισμός θα επιτρέψει στο Στενό του Ορμούζ να είναι ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν.

Εάν δεν συμφωνήσουν, θα ξεκινήσουν οι βομβαρδισμοί και, δυστυχώς, θα είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο και ένταση από ό,τι πριν. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα! Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ».

Οι παραπάνω δηλώσεις αναμένεται να βάλουν τέλος στις μειώσεις που παρουσιάζουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου τα τελευταία 24ωρα.

Οι τιμές του πετρελαίου είχαν σημειώσει βουτιά μέχρι πριν λίγη ώρα, με την αγορά να ελπίζει σε μια συμφωνία άμεσα μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν ύστερα από «μεγάλη πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις.

Γύρω στις 13:40 ώρα Ελλάδας, η τιμή του βαρελιού του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας, παράδοσης Ιουλίου, σημείωσε πτώση 9,31% στα 99,64 δολάρια.

Το βαρέλι του αμερικανικού αργού WTI, παράδοσης Ιουνίου, σημείωσε πτώση 10,70% στα 91,33 δολάρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-AAP photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί