Οι ρωσικές στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις διεξήγαγαν γυμνάσια στην Σιβηρία που περιλάμβαναν καμουφλαρισμένες κινήσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Yars, οι οποίοι έχουν δυνατότητα να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.
Πληρώματα συμμετείχαν σε ένα φάσμα δραστηριοτήτων που περιλάμβαναν τη χρησή καμουφλάζ και άλλων μέσων για την απόκρυψη κινήσεων χερσαίων πυραύλων στο πεδίο, ανακοίνωσε το υπουργείο.
Τα γυμνάσια περιλάμβαναν επίσης ασκήσεις απάντησης σε εικονικές εχθρικές επιθέσεις και αντιμετώπισης όπλων αεροπορικής επίθεσης. Το υπουργείο δεν ανέφερε εκτοξεύσεις πυραύλων.
Η Ρωσία διεξάγει τακτικά γυμνάσια των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεών της για να δοκιμάζει τη μαχητική ετοιμότητά τους και να στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα στη Δύση, σε μια περίοδο υψηλής έντασης με τους αντιπάλους της του ΝΑΤΟ σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Αυτά μεταδίδονται μεταξύ άλλων.
Οι Ρώσοι θέλουν να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μακρόν σε Τραμπ: «Όταν είμαστε σοβαροί δεν λέμε κάθε μέρα το αντίθετο από αυτό που είπαμε την προηγουμένη»
- Μ. Ανατολή: Τηλεδιάσκεψη 35 χωρών για το Στενό του Ορμούζ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχεται νέα δικογραφία για δύο εν ενεργεία βουλευτές
- Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια – Σε ισχύ απαγορευτικά σε Ραφήνα και Λαύριο
- Σαμαράς σε Μητσοτάκη: «Έχει ερευνήσει κάποια υπηρεσία γιατί παρακολουθούσαν το τηλέφωνό μου;»
- Χαρακόπουλος: Οι χριστιανοί βιώνουν καθεστώς τρόμου στη Μέση Ανατολή
- Όταν η φύση σταματά τον χρόνο: Η ιστορία πίσω από τα πιο “παράξενα” δέντρα της Γης (Vid)
- Πώς σχολίασε ο πρεσβευτής του Ιράν στην ΔΟΑΕ τις επιθέσεις κατά του πυρηνικού σταθμού του Μπουσέρ
- Ισραήλ – νόμος για θανατική ποινή: Για “επικίνδυνη κλιμάκωση” κάνουν λόγο 8 μουσουλμανικές χώρες
- Συνάντηση Ν. Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Σιγκαπούρης









