Επιμένει σε σημερινή του ανάρτηση στο Truth Social ο Τραμπ, υποστηρίζοντας πως οι ΗΠΑ βρίσκονται «σε σοβαρές συζητήσεις» με ένα «νέο καθεστώς» στο Ιράν.
Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε πως εάν η συμφωνία εν τέλει δεν επιτευχθεί τότε θα καταστρέψει τις ενεργειακές υποδομές του Ιράν:
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βρίσκονται σε σοβαρές συζητήσεις με ένα ΝΕΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ για τον τερματισμό των στρατιωτικών μας επιχειρήσεων στο Ιράν.
Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, αλλά αν για οποιονδήποτε λόγο δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία – πράγμα που πιθανότατα θα συμβεί – και αν το Στενό του Ορμούζ δεν «ανοίξει για δραστηριότητα» αμέσως, θα ολοκληρώσουμε την υπέροχη «παραμονή» μας στο Ιράν ανατινάζοντας και καταστρέφοντας ολοσχερώς όλα τα ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσιά τους, τις πετρελαιοπηγές και το νησί Χαργκ (και πιθανώς όλα τα εργοστάσια αφαλάτωσης!), τα οποία σκόπιμα δεν έχουμε «αγγίξει» ακόμα.
Αυτό θα αποτελέσει αντίποινα για τους πολλούς στρατιώτες μας, και άλλους, που το Ιράν σφαγίασε και σκότωσε κατά τη διάρκεια της 47ετούς «Βασιλείας του Τρόμου» του παλαιού καθεστώτος. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα».
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπουργοί Οικονομικών της G7 για την αγορά ενέργειας: «Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα»
- Πιερρακάκης για οικονομία: Δεν προχωράμε σε παροχές χωρίς τέλος και σε αυξήσεις χωρίς μέλλον
- ΗΠΑ: Ο έλεγχος των Στενών του Ορμούζ θα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου
- Ποιοί θα έχουν έως και 50% έκπτωση στα εισιτήρια την περίοδο της Λαμπρής
- Ουκρανικό drone με κεφαλή συνετρίβη σε φινλανδικό έδαφος
- Ε.Ε. για Χούθι: Μεγάλος κίνδυνος να εμπλέξουν την Υεμένη στον πόλεμο
- Βελιγράδι: Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας και Σερβίας
- Με πύραυλο του Μασκ εκτοξεύτηκαν οι ελληνικοί νανοδορυφόροι – Vid
- Η στιγμή της ιρανικής επίθεσης σε διυλιστήρια στο Ισραήλ, vid
- Δένδιας: Ούτε η ασφάλεια ούτε η ειρήνη είναι πλέον δεδομένες









