Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι ο αμερικανικός στρατός οικοδομεί «μεγάλο συγκρότημα» διοίκησης που θα είναι ταυτόχρονα καταφύγιο κάτω από την πελώρια αίθουσα χορού που έδωσε εντολή να ανεγερθεί στον Λευκό Οίκο.
«Αυτή τη στιγμή, ο στρατός οικοδομεί μεγάλο συγκρότημα κάτω από την αίθουσα χορού (…) όλα πάνε καλά, είμαστε μάλιστα μπροστά από το χρονοδιάγραμμα», είπε ο αρχηγός του κράτους στον Τύπο στο αεροσκάφος με το οποίο επέστρεφε στην Ουάσιγκτον από το σαββατοκύριακό του στη Φλόριντα, επιδεικνύοντας σχέδια της αίθουσας.
Κάτω από την αίθουσα χορού θα βρίσκεται «καταφύγιο» που θα προστατεύει από «drones κι οτιδήποτε άλλο», επέμεινε.
Τον Οκτώβριο ο άλλοτε μεσίτης έστειλε μηχανήματα έργου να καταστρέψουν ολόκληρη πτέρυγα του ιστορικού κτιρίου της προεδρίας στην Ουάσιγκτον.
Εννοεί να οικοδομηθεί στη θέση της αίθουσα χορού, χωρητικότητας ως και 1.000 θέσεων, για διάφορες εκδηλώσεις ή δείπνα προς τιμή ξένων ηγετών.
Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αναφέρεται συχνά, με λεπτομέρειες, στο έργο που προώθησε και πυροδοτεί σωρεία επικρίσεων.
Το σχέδιο, από τα πιο φιλόδοξα στο παγκοσμίως γνωστό κτίριο εδώ και πάνω από έναν αιώνα, δεν σταματά να γίνεται μεγαλύτερο και ακριβότερο: ο προσωρινός προϋπολογισμός του, που κατά τον αμερικανό πρόεδρο θα καλυφθεί χάρη σε δωρεές ιδιωτών, αυξήθηκε από τα 200 στα 400 εκατομμύρια δολάρια.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συμπλοκή ανηλίκων στο λιμάνι Κιάτου – Τραυματίστηκε ένας 17χρονος
- Πρώην σύμβουλος του Τραμπ για Ιράν: «Θα κάνουμε ό,τι έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος 2.300 χρόνια πριν», vid
- Ρομποτικά σκυλιά προειδοποιούν τους κλέφτες…σε γειτονιές στην Ατλάντα! Viral ΒΙΝΤΕΟ
- ΕΒΕΠ: Σε οικονομικό μετασχηματισμό ο Περσικός Κόλπος – Ποιες οι επιπτώσεις του πολέμου
- Ο Ισπανός πρωθυπουργός τα βάζει ανοικτά με την ισραηλινή κυβέρνηση για τον Πανάγιο Τάφο
- Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών: «Θεωρούμε το Ουζμπεκιστάν στρατηγικό μας εταίρο»
- Μπλέικ Λάιβλι: Οι σπάνιες οικογενειακές στιγμές στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Συνελήφθη 42χρονος στη Θεσσαλονίκη – Απασχολούσε πολίτες ενώ τραβούσαν χρήματα από ΑΤΜ
- Δυναμική ελληνική παρουσία στον Μαραθώνιο της Σιτζιατζουάνγκ στην Κίνα
- Διεθνής πρωτιά για την Αστυπάλαια









