Η Νότια Κορέα κατέλαβε την πρώτη θέση στον κόσμο όσον αφορά τον μέσο δείκτη νοημοσύνης (IQ), καταγράφοντας 106,97 στην έκθεση του Διεθνούς Τεστ Νοημοσύνης του 2026.
Η κατάταξη βασίστηκε σε περίπου 1,2 εκατομμύρια συμμετέχοντες από 126 χώρες που συμμετείχαν στο διαδικτυακό τεστ το 2025. Συνολικά συμμετείχαν 26.996 Νοτιοκορεάτες. Το 2024, συμμετείχαν 23.727 Κορεάτες, με μέσο όρο βαθμολογίας 106,43.
Η Κίνα κατέλαβε τη δεύτερη θέση με βαθμολογία 106,48, ακολουθούμενη από την Ιαπωνία με 106,3. Το Ιράν κατέλαβε την τέταρτη θέση με 104,8, ενώ η Αυστραλία την πέμπτη με 104,45. Άλλες χώρες της Ανατολικής Ασίας στην πρώτη δεκάδα περιλάμβαναν τη Σιγκαπούρη στην έβδομη θέση και το Βιετνάμ στη 10η. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέλαβαν την 18η θέση με βαθμολογία 101.
Ήταν η πρώτη φορά που η Νότια Κορέα κατέκτησε την κορυφή της κατάταξης, μετά τη δεύτερη θέση το 2025 και την τρίτη το 2024.
Η Ελλάδα βρίσκεται στο Νο36, με 99.55. Πέρυσι, ήταν στο 100.07, ωστόσο είχαν κάνει το τεστ σχεδόν τα τετραπλάσια άτομα.
Αυτές οι κατατάξεις προέρχονται από εθελοντικές, διαδικτυακές δοκιμές (συχνά βασισμένες στους Προοδευτικούς Πίνακες του Raven) που διεξήχθησαν έως το 2025, σημειώνει η εφημερίδα The Korea Herald και όχι από τυποποιημένες, ελεγχόμενες αξιολογήσεις.
Ενώ ο μέσος όρος IQ ορίζεται τεχνικά στο 100 σε τυποποιημένα τεστ, αυτές οι μελέτες δείχνουν ότι η μέση βαθμολογία μεταξύ των εθελοντικά εξεταζόμενων συμμετεχόντων μπορεί να ποικίλλει.
Πάντως πολλοί αμφισβητούν την αξιοπιστία των συγκεριμένων τεστ καθώς οι συμμετέχοντες είναι αυτοεπιλεγμένοι, συχνά έχουν εξοικείωση με το διαδίκτυο και τα δείγματα αμφισβητούνται από πολλούς ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικά.
Δείτε την σειρά κατάταξης των 100 χωρών ΕΔΩ
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Τσουκαλάς: Η «μόνιμη βελτίωση του εισοδήματος» είναι η σταθερή απόκλιση από το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο ζωής
- Χιουμοριστικό βίντεο στην Ιαπωνία: Όταν κολλάς με το σκουπίδι για πάντα…λόγω έλλειψης κάδων!
- Ομάν: Η χώρα καταδικάζει τις επιθέσεις στο έδαφός της και δηλώνει ότι καμία πλευρά δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτές
- Επίθεση με drones σε ένα από τα σημαντικότερα σημεία εξαγωγής πετρελαίου δέχθηκε η Ρωσία, vid
- Στην Κίνα το ρομπότ – νοικοκυρά…μπήκε επίσημα στα σπίτια! ΒΙΝΤΕΟ
- Κινέζα φοιτήτρια έγινε παγκόσμιο viral για τον τεράστιο όγκο βιβλίων…πριν τις εξετάσεις! vid
- Ο «πράσινος» λόγος για τον οποίο έσβησαν τα φώτα της Βουλής
- Βιομηχανία αλουμινίου στόχος επίθεσης στο Μπαχρέιν – Δυο τραυματίες
- Δήμος Ηλιούπολης: Δωρεάν 8ήμερο Πασχαλινό Camp για 50 παιδιά 6 έως 12 ετών – Οι αιτήσεις ξεκινάνε
- Αυτά συμβαίνουν στους δρόμους της Ουκρανίας με τις ευλογίες των Δυτικών, vid









