Χιλιάδες πιστοί στο Ιράν συμμετείχαν σήμερα στις προσευχές για τη γιορτή Άιντ αλ Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του μήνα νηστείας του Ραμαζανιού, παρά τον κίνδυνο βομβαρδισμών, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.
Στο Ιράν, μια χώρα η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι σιίτες, το Ραμαζάνι τελείωσε μία ημέρα αργότερα απ’ ό,τι στις περισσότερες άλλες, κυρίως σουνιτικές, μουσουλμανικές χώρες.
Από τα ξημερώματα πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Τεχεράνης για τη μεγάλη προσευχή στο Μεγάλο Τέμενος του Ιμάμη Χομεϊνί. Ελλείψει χώρου, πολλοί παρακολούθησαν την προσευχή έξω από το τέμενος, με την τηλεόραση να μεταδίδει εικόνες από την περιοχή γύρω από το τζαμί γεμάτη κόσμο, παρά τους τακτικούς βομβαρδισμούς που υφίσταται η Τεχεράνη.
Αντίστοιχες σκηνές εκτυλίχθηκαν και σε άλλες πόλεις του Ιράν.
Τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο πολλά πλήγματα είχαν στόχο συνοικίες της Τεχεράνης και των περιχώρων της, όπως και την Ισφαχάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars.
Φέτος η τελευταία ημέρα του Ραμαζανιού συμπίπτει με το Νορούζ, την περσική Πρωτοχρονιά, η οποία γιορτάστηκε σε μια ζοφερή ατμόσφαιρα, καθώς το Ιράν είναι στόχος ισραηλινών και αμερικανικών βομβαρδισμών από τα τέλη Φεβρουαρίου.
Το Ιράν αποκαλεί τη σύγκρουση, η οποία εισέρχεται σήμερα στην τέταρτη εβδομάδα της, «πόλεμος του Ραμαζανιού».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Kepler – 51d: Τα μυστικά που κρύβει ο τεράστιος πλανήτης που είναι πιο ελαφρύς και από “μαλλί της γριάς”
- Για “στρατιωτική αυτοσυγκράτηση” καλεί ο ΔΟΑΕ μετά την ανακοίνωση της επίθεσης στην εγκατάσταση της Νατάνζ
- Βόλεϊ Ανδρών: Κυπελλούχος για 7η φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός
- Το Ισραήλ προειδοποιεί ότι η ένταση των πληγμάτων στο Ιράν θα “αυξηθεί σημαντικά”
- Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση δεν πήρε το μάθημα από την προηγούμενη κρίση – Μέτρα χωρίς άλλη καθυστέρηση
- Αυτονόητο στην Ελλάδα…στην Φινλανδία όμως; ΒΙΝΤΕΟ
- Σ. Φάμελλος για κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot – “Καθαρή εμπλοκή στον πόλεμο”
- Παίζει Resident Evil 2 σε μια πλήρη εγκατάσταση VR….με προσομοιωτή βάδισης! vid
- Θανατηφόρο τροχαίο στο Ρέθυμνο – Αγροτικό συγκρούστηκε με ΙΧ στη διασταύρωση Αρμένων
- Ευχές Μητροπολιτών και Αυτοδιοίκησης σε Μουφτήδες της Θράκης για μουσουλμανική θρησκευτική γιορτή









