Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μελόνι, στην αποψινή του συνεδρίαση, αποφάσισε μείωση των φόρων επί των καυσίμων, της τάξης των 25 λεπτών του ευρώ ανά λίτρο, για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Το ανακοίνωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός στη δημόσια τηλεόραση της Rai.
«Πρόκειται για μια ουσιαστική βοήθεια προς τους πολίτες. Υπάρχει, ασφαλώς, ημερομηνία λήξης, αλλά τώρα οι Ιταλοί θα πληρώνουν λιγότερο για τα καύσιμα, απ’ ότι οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Ισπανοί», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.
Σε μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε:
«Η κυβέρνησή μας συνεχίζει να δραστηριοποιείται με στόχο την αντιμετώπιση της αύξησης της τιμής των καυσίμων, η οποία είναι αποτέλεσμα της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Ενεργοποιήσαμε αμέσως όλους τους μηχανισμούς που διαθέτουμε, για να εγγυηθούμε διαφάνεια στις τιμές και για να παρέμβουμε, με την οικονομική αστυνομία και την Αρχή Ανταγωνισμού, σε περιπτώσεις αδικαιολόγητων αυξήσεων στα πρατήρια. Χάρη σε αυτή την δράση, έως τώρα στη χώρα μας οι αυξήσεις των τιμών είναι πιο περιορισμένες, σε σύγκριση με άλλα, μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κράτη».
ΑΠΕΜΠΕ, του Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη – ΦΩΤΟ:Pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άνοδος 35% των ευρωπαϊκών τιμών του φυσικού αερίου μετά τις επιθέσεις κατά ενεργειακών υποδομών
- Γιατί αυτή η γατούλα στη Ρωσία “έλιωσε” το διαδίκτυο! ΒΙΝΤΕΟ
- Unesco: Σχεδόν 6 στις 10 χώρες παγκοσμίως απαγορεύουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο
- Στην επιτροπή Μορφ. Υποθέσεων το νομοσχέδιο για ίδρυση Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών και IB στο δημόσιο σχολείο
- Ο πλανήτης «καίγεται» και στη Βουλή ασχολούνται με… κρακεράκια – Vid
- Ταϊλανδός ζωγράφισε τον Δία, την ελληνική σημαία και τον Παρθενώνα, vid
- Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του Παπαγεωργίου η 24χρονη από τη Βέροια
- Η Σλοβακία επιτρέπει στα πρατήρια να ορίσουν υψηλότερες τιμές για τα ξένα οχήματα
- Το πέρασμα της Ράφα μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου φέρεται να άνοιξε και πάλι, σύμφωνα με
- «Τάφος» σε ειδυλλιακό νησί: Μια θαμμένη καταστροφή στον Ειρηνικό επιστρέφει στο προσκήνιο (Photo+Vid)









