Η δήλωση Τραμπ για τα αεροσκάφη που βρέθηκαν στο στόχαστρο επίθεσης σε βάση της Σαουδικής Αραβίας

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως τέσσερα από τα πέντε αεροσκάφη ανεφοδιασμού που βρέθηκαν στο στόχαστρο μιας επίθεσης σε μια βάση στη Σαουδική Αραβία δεν υπέστησαν «σχεδόν καμία ζημιά».

«Τέσσερα από τα πέντε δεν υπέστησαν σχεδόν καμία ζημιά και ήδη έχουν επιστρέψει σε υπηρεσία. Ένα υπέστη ελαφρώς περισσότερες ζημιές, όμως θα πετάξει ξανά σύντομα», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια ανάρτηση στο Truth Social.

Ο Τραμπ επέκρινε τα δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ, μεταξύ άλλων της Wall Street Journal, που έγραψαν χθες πως ιρανικά πλήγματα κατέστρεψαν πέντε αεροσκάφη ανεφοδιασμού της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στο έδαφος, στην αεροπορική βάση Prince Sultan στη Σαουδική Αραβία. Η Journal έγραψε πως κανείς δεν σκοτώθηκε και ότι οι ζημιές στα αεροσκάφη επιδιορθώθηκαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί