δηλώνει σε συνέντευξή του στο iefimerida.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η πολιτική σταθερότητα είναι συγκριτικό πλεονέκτημα στη χώρα.
«Δεν θα οδηγήσω τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, διακινδυνεύοντας αυτό το επιχείρημα που δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να πάρει γρήγορα αποφάσεις και να δράσει προς όφελος των πολιτών», τονίζει μεταξύ άλλων.
Ο κ. Μητσοτάκης κλείνει και το ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. «Ξεκόβω και τον ανασχηματισμό – σε τέτοια περίοδο έχουμε πολλή δουλειά και ένα κυβερνητικό σχήμα που δουλεύει ικανοποιητικά», σημειώνει.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στον πόλεμο στο Ιράν, υπογραμμίζει πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Σημειώνει πως αν η σύγκρουση παραταθεί με επιπτώσεις σε ροή πετρελαίου και φυσικού αερίου, θα υπάρχουν επιπτώσεις και στην ευρωπαϊκή και στην ελληνική οικονομία.
Για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να πάρει επιπλέον μέτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι «ποτέ δεν ξεδιπλώνουμε όλες τις παρεμβάσεις μας από την πρώτη στιγμή».
Αναφέρει ότι στην κυβέρνηση έχουν υπόψη και άλλα μέτρα στήριξης και αφού υπενθυμίζει ότι υπήρξε στήριξη της κοινωνίας και στον Covid και στην ενεργειακή κρίση, προσθέτει πως «θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο».
Επίσης, δηλώνει πως ήταν άμεση προτεραιότητα η ασφάλεια της χώρας και η προστασία της Κύπρου.
«Στείλαμε σαφές μήνυμα ότι η Κύπρος δεν πρέπει να αισθάνεται μόνη και κινητοποιήσαμε και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και μόνοι μας θα τη στηρίζαμε», υπογραμμίζει.
Αναφέρει, επίσης, ότι οι Έλληνες επένδυσαν από το υστέρημά τους στην αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας. «Αισθανόμαστε ικανοποίηση και υπερηφάνεια όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας σε μια κρίσιμη συγκυρία μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Από όταν δόθηκε η εντολή, ο Υπουργός ‘Αμυνας έκανε την εισήγηση, την αποδέχθηκα, συζητήθηκε δια περιφοράς στο ΚΥΣΕΑ και σε πέντε ώρες τα πλοία απέπλευσαν και τα αεροπλάνα ήταν την ίδια μέρα στην Κύπρο. Τι θα συνέβαινε αν είχαμε μία κυβέρνηση συνεργασίας και έπρεπε να συνεννοηθώ με άλλους πολιτικούς αρχηγούς για το αν θα στείλουμε φρεγάτες ή όχι στην Κύπρο;», υπογραμμίζει.
ΑΠΕΜΠΕ,Ν.Αρμένης – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στο ΠΑΣΟΚ: Διεγράφη βουλευτής – «Αντιπολιτεύεται το κόμμα του»
- Ο πόλεμος που έχει τρομακτικές ομοιότητες με τα γεγονότα κατά του Ιράν
- Ο γιος του Όζι Όσμπορν έδωσε το όνομα του πατέρα του στη νεογέννητη κόρη του
- Ο απίστευτος λόγος που μία νεοφυής εταιρεία θέλει να στείλει χιλιάδες καθρέπτες στο διάστημα
- ΗΠΑ: Η ειδοποίηση του FBI για πιθανή επίθεση του Ιράν ως αντίποινα βασίστηκε σε μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία
- ΗΠΑ: Αγελάδες… το έσκασαν στους δρόμους της Βιρτζίνια μετά από τροχαίο και καταζητούνται
- Κ. Τσουκαλάς: Δεν αρκούν μέτρα για το θεαθήναι – Δεν μπορεί να σβήσεις την πυρκαγιά με ένα μπουκάλι νερό
- Συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με τη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία
- ΗΠΑ: Ένοπλος τραυμάτισε δύο ανθρώπους σε πανεπιστήμιο του Νόρφολκ, στη Βιρτζίνια – Νεκρός ο δράστης
- Οι 5 πυλώνες μέτρων που προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου στη Μ. Ανατολή









