Οι Τούρκοι μεταφέρουν σύστημα Patriot στα ανατολικά της χώρας υπό τον φόβο… πυραύλων

Μετά το δεύτερο περιστατικό με βαλλιστικό πύραυλο.

Στην ανακοίνωση πως ανέπτυξε σύστημα Patriot στη Μαλάτεια (Αν. Τουρκία), προέβη το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Θυμίζουμε πως η τελευταία εξέλιξη έρχεται μετά τη δεύτερη αναχαίτιση βαλλιστικού πυραύλου πάνω από την Τουρκία, με την πραγματική προέλευσή τους (σ.σ. και στα δύο περιστατικά) ωστόσο να αμφισβητείται από την Τεχεράνη.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΑΜ:

«Οι Τουρκικές Ε.Δ. είναι πλήρως αφοσιωμένες στη διασφάλιση της ασφάλειας της χώρας μας και των πολιτών μας. Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στην περιοχή μας, λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των συνόρων και του εναέριου χώρου μας και διεξάγονται διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ.

Εκτός από τα εθνικά μέτρα που έχουμε λάβει, το ΝΑΤΟ αύξησε τα μέτρα αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας. Στο πλαίσιο αυτό, ένα σύστημα Patriot έχει αναπτυχθεί για την υποστήριξη της προστασίας του εναέριου χώρου μας».

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί