Το βίντεο, που καταγράφηκε στην περιοχή Χόξτον του Ανατολικού Λονδίνου, έδειχνε το «ρομπότ» να αλληλεπιδρά με νέους που φαινόταν να είναι μαθητές, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το όνομα και τον δημιουργό του.
Ένα άτομο που κοινοποίησε το βίντεο στο X έγραψε: «Εν τω μεταξύ, στο Λονδίνο… ένα ανθρωποειδές με τεχνητή νοημοσύνη εθεάθη να περπατάει στους δρόμους και να τον περιβάλλουν ενθουσιασμένοι μαθητές. Τρομακτικό».
Το βίντεο του φερόμενου ως ρομπότ κυκλοφόρησε επίσης στο YouTube και το TikTok .
Το «ρομπότ» στο βίντεο φαινόταν να είναι μια εκδοχή της «Joy» — μια εφεύρεση που η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Joyous AI περιέγραψε ως «Το πρώτο στον κόσμο που δεν ξεχωρίζει από τον άνθρωπο, ανθρωποειδές ρομπότ». Στο προφίλ του Joyous στο Instagram δημοσιεύτηκαν πολλά βίντεο του «ρομπότ» τους να εμφανίζονται σε όλο το Λονδίνο.
Δεν ήταν σαφές γιατί η εταιρεία αποφάσισε να κάνει μια βόλτα με την «Joy» στο Χόξτον τον Φεβρουάριο του 2026. Τα βίντεο που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο έδειχναν το «ρομπότ» στις οδούς Purcell και Pitfield .
Το 2023, περαστικοί εντόπισαν επίσης «ανθρωποειδή ρομπότ» στον σιδηροδρομικό σταθμό London Bridge, επίσης στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτά τα «ρομπότ» ήταν άνθρωποι με κοστούμια που έκαναν προώθηση για την ταινία επιστημονικής φαντασίας «Ο Δημιουργός».
Στις αρχές Φεβρουαρίου 2026, η τεχνολογική έκδοση «rest of the world» ανέφερε ότι το 90% των ανθρωποειδών ρομπότ παγκοσμίως παράγονται στην Κίνα. Η βιομηχανία στη χώρα είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη, με εταιρείες να διοργανώνουν ακόμη και ποδοσφαιρικούς αγώνες αποκλειστικά με ρομπότ .
Η Τζόι είναι σαφώς μια γυναίκα με κοστούμι, αλλά η πραγματική ιστορία είναι πόσοι άνθρωποι πιστεύουν πραγματικά ότι είναι απλά μέταλλο ή άνθρωπος.
Οι δημόσιες απαντήσεις στο X θεωρούν το βίντεο ως μια δοκιμασία της κοινωνικής ευπιστίας απέναντι στην ρομποτική, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με τη διάκριση μεταξύ πραγματικών εξελίξεων – όπως τα ρομπότ DroidUp της Κίνας με ακρίβεια ανθρώπινου βηματισμού 92% – από τα τεχνάσματα μάρκετινγκ εν μέσω της επιταχυνόμενης ανάπτυξης ανθρωποειδών ρομπότ.
Ένα σχόλιο στο διαδίκτυο έγραφε: “Ειλικρινά δεν ξέρω πια τι να πιστέψω” και “Έτσι κάνουν τον κόσμο να ασχολείται… δεν είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία κάνει κάτι τέτοιο”.
Stop being so easy to trick. Is the humanoid robot – Joy actually a breakthrough in AI, or just a tall, skinny girl in a wig cap and 10/10 makeup?
— Pretty Genius (@Prettygenuis_) February 25, 2026
We’re calling it innovation, but it looks more like a high-budget publicity stunt to see how easily we'll bow down to machines. Is… pic.twitter.com/C0tOJbCOQs
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο και κατέληξε σε τοίχο
- Τουρκία: Άλμα 2% στην τιμή του χρυσού
- Πρύτανης ΔΙΠΑΕ: Καμιά συνάντηση για δημιουργία χώρων ΔΕΘ – Master plan για φοιτητικές εστίες στη Σίνδο
- Ο Ζελένσκι εξέφρασε το… παράπονό του: «Τώρα όλοι κοιτούν προς τη Μ. Ανατολή», vid
- Ήθελε να το παίξει…Μπάτμαν! ΒΙΝΤΕΟ
- Αναστέλλονται προσωρινά οι διελεύσεις στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν – Κανονικά το εμπόριο
- «Πόλεμος» και για τις τιμές στα πρατήρια – Ξεκινούν μαζικοί έλεγχοι – Σενάρια για «light» ανατιμήσεις
- Αυτά τα μωρά στην Νέα Υόρκη έγιναν viral: Γεννήθηκαν την ίδια μέρα – Δείτε την διαφορά!
- Τουλάχιστον 10 νεκροί στη Βηρυττό, λένε πηγές – Εγκαταλείπουν την περιοχή οι κάτοικοι (Vid)
- Ισραήλ: Τα πλήγματα στον Λίβανο μπορεί να διαρκέσουν πολλές ημέρες









