Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Λάρι Σάμερς θα παραιτηθεί από τη θέση του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα New York Times, καθώς βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα όταν αποκαλύφθηκαν οι δεσμοί του με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά αδικήματα χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν.
Ο εκπρόσωπος του πανεπιστημίου Τζέισον Νιούτον επιβεβαίωσε ότι «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εξέτασης των εγγράφων που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση» για την υπόθεση Έπσταϊν, ο πρύτανης του Χάρβαρντ αποδέχτηκε την παραίτηση του καθηγητή.
Ο Σάμερς, υπουργός Οικονομικών επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον και στη συνέχεια πρόεδρος του Χάρβαρντ, στις αρχές της χιλιετίας, είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο ότι θα αποσυρθεί από τον δημόσιο βίο, διατηρώντας όμως τη θέση του στο πανεπιστήμιο. Είχε παραιτηθεί επίσης από το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI, εταιρείας ανάπτυξης του εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT και έλαβε άδεια από τη θέση του διευθυντή μιας σχολής επιχειρήσεων και κυβερνητικών υπηρεσιών στο πανεπιστήμιο.
Στα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση περιλαμβανόταν και η προσωπική αλληλογραφία μεταξύ του Σάμερς και του Έπσταϊν, όμως δεν προέκυπτε ότι ο πολιτικός και ακαδημαϊκός είχε διαπράξει κάποιο αδίκημα. Ο ίδιος είχε δηλώσει τον Νοέμβριο ότι «ντρέπεται βαθιά» για τις πράξεις του και ότι θα αποχωρούσε από τις υποχρεώσεις του για «να αποκαταστήσει τις σχέσεις με οικείους του».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η «κυρά του Δέλτα» στον Έβρο έκανε το τραπέζι στον Μητσοτάκη με ντολμαδάκια, χέλι και τσίπουρο,vid
- Έγκλημα στη Βοιωτία: Νεκρός 27χρονος Πακιστανός μετά από επίθεση με μαχαίρι – Συνελήφθη ομοεθνής του
- Αρχαίο DNA λύνει το μυστήριο της ταφικής παράδοσης των κρεμαστών φερέτρων στην Κίνα
- Επικίνδυνα παιχνίδια στην Ανατολική Ευρώπη! Στο στόχαστρο και η Λευκορωσία
- Χανιά: Συνελήφθη 32χρονος κατηγορούμενος για ναρκωτικά και όπλα
- Ψηφίστηκε στην Βουλή το Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς
- Ισπανία: Η Βαρκελώνη διπλασιάζει τον φόρο για τους τουρίστες για να χρηματοδοτήσει τη στέγαση
- Νορβηγία: “Καλή” η κατάσταση της υγείας του βασιλιά Χάραλντ αλλά θα παραμείνει για νοσηλεία στην Τενερίφη
- ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 27 Φεβρουαρίου και 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
- Η Ισλανδία θα διεξαγάγει δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ «τους επόμενους μήνες»









