Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στα κανάλια Imedi και Postv συνιστούν μέρος ενός νέου βρετανικού πακέτου που στοχοποιεί 297 επιχειρήσεις, και το οποίο ελήφθη για να σηματοδοτήσει την τέταρτη επέτειο της εισβολής της Μόσχας το 2022 στην Ουκρανία .
Η Βρετανία κατηγόρησε τα δύο κανάλια ότι προβάλλουν ψευδή αφηγήματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν στόχο να αποσταθεροποιήσουν την Ουκρανία ή να απειλήσουν την εδαφική της ακεραιότητα. Αναφέρει ότι το κανάλι Imedi γενικά διαδίδει αναλήθειες χαρακτηρίζοντας την ουκρανική κυβέρνηση «μη νόμιμη» και «μαριονέτα» της Δύσης.
Το κανάλι Imedi χαρακτήρισε τις κυρώσεις «άχρηστες» και δήλωσε ότι θα συνεχίσουν να υπηρετούν τον γεωργιανό λαό.
Ο ιδρυτής του Postv Σάλβα Ραμισβίλι καταδίκασε την απόφαση μέσω ανάρτησης στο Facebook αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Λονδίνο ενήργησε κατ’ αυτόν τον τρόπο «επειδή δεν λέμε ότι η Ουκρανία νικά τη Ρωσία».
Οι κυρώσεις αφορούν στο πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και ακινήτων που ανήκουν στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς στη Βρετανία και απαγορεύουν στους ιδιοκτήτες τους να διαχειρίζονται άλλες εταιρείες με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:Eurokinissi









