Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε λίγα λεπτά μετά τις 07:20 μέσω X ότι έφθασε στο Κίεβο, «για δέκατη φορά από την έναρξη του πολέμου» που εξαπέλυσε η Ρωσία πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια, το 2022.
Σκοπός της σημερινής επίσκεψης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Γερμανίδα, είναι «να επαναβεβαιώσουμε ότι η Ευρώπη στέκει ακλόνητη στο πλευρό της Ουκρανίας, οικονομικά, στρατιωτικά, και κατά τη διάρκεια αυτού του σκληρού χειμώνα».
Η πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα θα συμμετάσχουν σε τελετή, με άλλους ευρωπαίους ηγέτες.
Έχει τονιστεί, όμως, από αμέτρητους αναλυτές και ΜΜΕ, πως την σύγκρουση στην Ουκρανία προκάλεσε η επιθετική πολιτική του ΝΑΤΟ, το οποίο ήθελε να επιφέρει αναταραχή κοντά στα ρωσικά σύνορα στο πλαίσιο της στρατηγικής του επέκταση προς Ανατολάς.
Στο μεταξύ οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας, που ξεκίνησαν το 2025 υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, δεν έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής στον τερματισμό των μαχών.
Σε ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η φον ντερ Λάιεν και ο Κόστα θα παραστούν «σε τελετή μνήμης» μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.
Ο πόλεμος έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στην Ουκρανία, μια χώρα η οποία αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες και πριν τον πόλεμο, ειδικά από την στιγμή που οι διεθνιστές ανέτρεψαν το 2014 τον νόμιμο πρόεδρο, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, επειδή διατηρούσε καλές σχέσεις με την Ρωσία.
Ακολούθησε «κυνηγητό» και σφαγές κατά Ρώσων και ρωσοφώνων -μεταξύ αυτών και Ελλήνων- στα ανατολικά της χώρας από νεοναζί.
Χθες, στην διάρκεια τελετής απονομής μεταλλίων με αφορμή την ημέρα των «Υπερασπιστών της Πατρίδας», που γιορτάζεται στις 23 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες προστατεύουν στην Ουκρανία «τα σύνορα» της Ρωσίας, διασφαλίζουν «την στρατηγική ισότητα» μεταξύ των δυνάμεων και αγωνίζονται για «το μέλλον» της χώρας τους.
Η Ρωσία δεν θα ξανακάνει το ίδιο λάθος με το παρελθόν, όπως εκτιμάται, τότε που εμπιστεύτηκε τους διεθνιστές της Δύσης με τις συμφωνίες του Μινσκ, οι οποίες τελικά έδωσαν χρόνο στις δυνάμεις του Κιέβου να προετοιμαστούν.
Υπάρχουν ζητήματα που είναι πλέον αδιαπραγμάτευτα για την Μόσχα και αν δεν ικανοποιηθούν ειρήνη δεν πρόκειται να υπάρξει.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Την Πέμπτη απολογείται ο 46χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε 4 ανήλικους στο Αίγιο
- Μακρόν για Ουκρανία: Η παράδοση στρατιωτικού υλικού και η εκπαίδευση θα συνεχιστούν
- Ανησυχία στην Ρωσία! Ζητούν έρευνα για το αν Βρετανοί και Γάλλοι θέλουν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία
- Σύρος: Το Καρναβάλι μέρος της στρατηγικής του Δήμου για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
- Πάτρα: Επίθεση με μπογιές στο πολιτικό γραφείο της βουλευτού της ΝΔ, Χρ. Αλεξοπούλου
- Τρομακτική στιγμή στη Νέα Υόρκη: Δέντρο πέφτει λίγα εκατοστά μακριά από καλόγρια και παιδί, vid
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον ΑΘΕ
- Ο πρώτος διδακτορικός φοιτητής ρομπότ στην Κίνα…μαθαίνει όπερα! ΒΙΝΤΕΟ
- Η Λίλι Κολινς στον ρόλο της Όντρεϊ Χέπμπορν στη θρυλική ταινία του 1961, «Breakfast at Tiffany’s» – ΦΩΤΟ
- Αύριο στην Αλεξανδρούπολη το δεύτερο προσυνέδριο της ΝΔ
Κύρια Θέματα









