Η Ζαχάροβα εξηγεί γιατί ξεκίνησε η σύγκρουση με την Ουκρανία τέσσερα χρόνια πριν

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, στο Sputnik, η παραβίαση από την Ουκρανία της συνθήκης φιλίας, συνεργασίας και εταιρικής σχέσης με τη Ρωσία οδήγησε στην απόφαση της Μόσχας να ξεκινήσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

«Για αρκετά χρόνια, η ουκρανική ηγεσία ακολουθούσε μια πολιτική κατάφωρης και συστηματικής παραβίασης των διατάξεων της συνθήκης, η οποία θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως άρνηση συμμόρφωσης με αυτήν, η οποία αργότερα, ειδικότερα, οδήγησε στην απόφαση της ρωσικής ηγεσίας να ξεκινήσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, στο Sputnik.

Είναι αδύνατο να επιλυθεί η κατάσταση στην Ουκρανία χωρίς να λυθεί το πρόβλημα της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Ρωσίας, τόνισε η Ζαχάροβα.

«Και η απεριόριστη επέκταση του γεωπολιτικού χώρου της συμμαχίας μέχρι τα σύνορά μας, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, έχει γίνει μια από τις βασικές αιτίες της σύγκρουσης», είπε, προσθέτοντας ότι «χωρίς την εξάλειψή της, η διευθέτησή της [στην Ουκρανία] είναι αδύνατη».

Η Ρωσία θα επιδιώξει να λύσει αυτό το πρόβλημα με στρατιωτικές ή πολιτικές μεθόδους, δήλωσε η εκπρόσωπος.

«Έχουμε ήδη προσφέρει διαφορετικές επιλογές», πρόσθεσε ο διπλωμάτης, σύμφωνα πάτα με το ρωσικό μέσο.

photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί