Στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών ομάδων, τα μέλη των οποίων ενέχονται στη συστηματική διάπραξη συνολικά εννέα περιπτώσεων απάτης εκ των οποίων δύο τετελεσμένες και επτά απόπειρες σε βάρος πολιτών στο Ηράκλειο και σε περιοχές του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων με το πρόσχημα υπαλλήλων του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου.
Για τις υποθέσεις αυτές, σύμφωνα με την αστυνομία, ταυτοποιήθηκαν τρεις άνδρες ηλικίας 20, 24 και ένας ανήλικος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα (συμμορία), διάπραξη απατών και διακεκριμένες κλοπές.
Σύμφωνα με την αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα 5 και 6 Φεβρουαρίου είχαν συγκροτηθεί δύο διαφορετικές εγκληματικές ομάδες αποτελούμενες, η μια από τον 24χρονο και τον ανήλικο οι οποίοι δρούσαν σε περιοχές του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων διαπράττοντας συνολικά πέντε περιπτώσεις απάτης (μια τετελεσμένη και τέσσερις απόπειρες) και η δεύτερη από τον 20χρονο και ακόμα δύο άγνωστους δράστες ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο δράσης σε περιοχές του Ηρακλείου με συνολικά τέσσερις περιπτώσεις εκ των οποίων μία τετελεσμένη. Όπως αναφέρεται από την αστυνομία, οι δράστες έχοντας κατά περίπτωση τον ρόλο «εισπράκτορα», με τη χρήση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μετέβαιναν στις οικίες και παραλάμβαναν κοσμήματα και χρήματα. Σε ό,τι αφορά τον τρόπο δράσης, άγνωστος επικοινωνούσε τηλεφωνικά με ηλικιωμένα κυρίως άτομα παρουσιαζόμενος ως υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ και με το πρόσχημα της διαρροής ηλεκτρικής ενέργειας και του κινδύνου πυρκαγιάς στις οικίες τους, τα έπειθε να ακολουθήσουν μία συγκεκριμένη διαδικασία δήθεν ελέγχου, που περιελάμβανε και τη συγκέντρωση του συνόλου των κοσμημάτων και ενίοτε χρημάτων τα οποία καθ’ υπόδειξή του, τα άφηναν ανεπιτήρητα σε εξωτερικό προαύλιο χώρο των οικιών.
Στο πλαίσιο της δράσης τους κατάφεραν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό, κοσμήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικό υπολογιστή απροσδιόριστης αξίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, σε συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου στις 07-02-2026, ο 24χρονος εντοπίστηκε να επιβαίνει σε όχημα (και ακινητοποιήθηκε) κατά την επιβίβαση του σε πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου. Η έρευνα και προανάκριση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου, συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων τυχόν συνεργών τους, όσο και για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους και συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ουρανία Μωραίτη/photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ουκρανία επέβαλε κυρώσεις κατά του Λευκορώσου προέδρου Λουκασένκο
- Μνημόνιο Συνεργασίας ΔΥΠΑ – ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ για εκπαίδευση και θέσεις εργασίας σε 27 περιοχές
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σλοβακία – Φίτσο σε Ζελένσκι: «Θα σου κόψω την ηλεκτροδότηση», vid
- Έβρος: Διακόπτεται μέχρι νεωτέρας η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Λαγυνών-Ορμενίου λόγω πλημμυρών
- Σε ” Red Code” η περιοχή του Έβρου – Υψηλός κίνδυνος για πλημμύρες και ανόδου της στάθμης του ποταμού
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ομολογεί τις βαθιές περικοπές άνω των 3,3 δισ. σε έξι υπουργεία ως το 2029
- Γυναίκα στην Ταϊβάν καταδικάστηκε σε φυλάκιση για μία αλλοπρόσαλλη συνήθεια
- Ο Πούτιν συναντάται με τον ΥΠΕΞ της Κούβας εν μέσω αμερικανικού εμπάργκο
- Εντυπωσιακές εικόνες: Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ασία γιόρτασαν την Κινεζική Πρωτοχρονιά
- Παραδοχή Μ. Χρυσοχοΐδη: «Έχουμε πρόβλημα υπερπληθυσμού στις φυλακές – Θα δημιουργηθούν 8 νέα Καταστήματα»
Κύρια Θέματα









