τα πέντε επίπεδα: τη θάλασσα, τη στεριά, τον αέρα, το διάστημα και το cybersecurity, αλλά επίσης και με τη δυνατότητα που δίνει το υστέρημα του ελληνικού λαού.
Δηλαδή, το γεγονός ότι η Ελλάδα υπερβαίνει το 3% των δαπανών για την άμυνα. Και αν κάνουμε συνολικά τον απολογισμό και των κονδυλίων που συνδυάζονται με αυτό, προσεγγίζει -αν δεν υπερβαίνει- και το 5%».
Αυτό τόνισε, σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδιας κατά την προσέλευσή του στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
«Όπως χθες στη σύνοδο υπουργών Άμυνας της ΕΕ, έτσι και σήμερα, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, θα συζητήσουμε σε μια κρίσιμη περίοδο για τη Συμμαχία. Σε μια κρίσιμη περίοδο για τις Δημοκρατίες αυτού του πλανήτη» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.
«Έχουμε να συζητήσουμε για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων μας στο ΝΑΤΟ, όπως και χθες στην ΕΕ, για την ανάπτυξη της αμυντικής μας παραγωγής, για τη δημιουργία νέων δυνατοτήτων» ξεκαθάρισε.
Ο κ. Δένδιας διευκρίνισε ότι επειδή το είδε να αναφέρεται σε πάρα πολλά ΜΜΕ, «δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση εδώ, στις Βρυξέλλες, με τον Τούρκο ομόλογό μου κ. Γκιουλέρ». Και υπογράμμισε ότι απ’ ό,τι πληροφορείται, «ο κ. Γκιουλέρ δεν είναι καν στις Βρυξέλλες».
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δείτε τι σχηματίστηκε στον ουρανό μετά από εκτόξευση πυραύλου του Μασκ – Vid
- Κόλαση φωτιάς στον Παναμά μετά από έκρηξη σε βυτιοφόρο, μυστήριο η αιτία – ΒΙΝΤΕΟ
- «Μόλις μπήκαμε στην επιστημονική φαντασία»: Η Ολική Έκλειψη Ηλίου που συγκλόνισε το πλήρωμα “ΆρτεμιςΙΙ”, vid
- Δεξιά απαίτηση να φύγουν οι ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ
- Χτυπήθηκε πετροχημικό συγκρότημα στην ανατολική Σ. Αραβία – Τεράστιες εκρήξεις (Vid)
- Ιταλία: Σε άλλα τρία αεροδρόμια περιορίζονται αυστηρά τα διαθέσιμα καύσιμα
- Παπακώστα για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν πρόκειται να συμμετάσχω στις επόμενες εκλογές εφόσον εξακολουθεί να υπάρχει σε βάρος μου σκιά ποινικής απαξίας»
- Ισραήλ προς Ιρανούς: «Η παρουσία σας σε τρένα και κοντά σε σιδηρ. σταθμούς θέτει σε κίνδυνο τη ζωή σας»
- Σουηδική σελίδα αναδεικνύει ένα ελληνικό νησί στους τοπ προορισμούς για το 2026
- Η στιγμή που το “ΆρτεμιςΙΙ” χάνει την επαφή με την Γη – Οι 4 λέξεις μετά την 40λεπτη διακοπή ρεύματος, ΒΙΝΤΕΟ









