Νέα έγγραφα, που αφήνουν να εννοηθεί ότι ο πρώην πρίγκιπας Άντριου παρέδωσε απόρρητα έγγραφα στον Τζέφρι Έπσταϊν ήρθαν σήμερα στη δημοσιότητα, την ώρα που η βρετανική εισαγγελία δηλώνει ότι «είναι σε επαφή» με την αστυνομία, για την υπόθεση αυτήν.
Σύμφωνα με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απευθυνόταν στον Αμερικανό παιδεραστή, στις 24 Δεκεμβρίου 2010, ο «Δούκας», δηλαδή ο Άντριου Μαουντμπάτεν-Γουίνδσορ, του έστειλε μια «απόρρητη έκθεση» που αφορούσε τις δυνατότητες επενδύσεων στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν.
Ο Άντριου ήταν εκείνη την εποχή ειδικός απεσταλμένος του Ηνωμένου Βασιλείου για το διεθνές εμπόριο, θέση που διατηρούσε από το 2001 μέχρι το 2011.
Άλλα έγγραφα, προερχόμενα και αυτά από τα αρχεία Έπσταϊν που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, υποδήλωναν ότι το 2010 ο Άντριου παρέδωσε στον Έπσταϊν αναφορές για τις επισκέψεις εργασίας που πραγματοποίησε στην Κίνα, τη Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ. Η αστυνομία του Γουίνδσορ, όπου κατοικούσε ο πρώην πρίγκιπας μέχρι την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε τότε ότι «εξετάζει αυτές τις πληροφορίες».
Τα έγγραφα αυτά έρχονται να προστεθούν στις υποψίες που βάραιναν ήδη τον Άντριου, μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση της Βιρτζίνια Τζιούφρε, της πρώτης γυναίκας που τον κατήγγειλε και η οποία αυτοκτόνησε το 2025. Μια δεύτερη γυναίκα ισχυρίζεται τώρα, μέσω του δικηγόρου της, ότι ο Έπσταϊν την είχε στείλει το 2010 στην Αγγλία για να συναντηθεί, για σεξουαλικούς σκοπούς, με τον Άντριου στο Ρόιαλ Λοτζ ενώ ένας Αμερικανός δικηγόρος έγραψε σε μια επιστολή, που βρέθηκε στους φακέλους Έπσταϊν, ότι μια πελάτισσά του αφηγήθηκε πως ο Έπστιν και ο Άντριου την εξανάγκασαν να έχει ερωτική επαφή στη Φλόριντα το 2006.
Σε μια σπάνια παρέμβασή του στην υπόθεση, ο βασιλιάς Κάρολος ανέφερε τη Δευτέρα ότι επαφίεται στον αδελφό του να απαντήσει στις κατηγορίες και ότι ο ίδιος είναι «έτοιμος να βοηθήσει την αστυνομία» αν του ζητηθεί.
Η βρετανική αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει πόσος χρόνος θα της χρειαστεί για να αποφασίσει αν έχει επαρκή στοιχεία για να ξεκινήσει επίσημη έρευνα σε βάρος του Άντριου. Σύμφωνα με τον διευθυντή της εισαγγελίας Στίβεν Πάρκινσον, εισαγγελείς και αστυνομικοί του Γουίνδσορ «είναι σε επαφή» για την υπόθεση αυτή, την οποία χαρακτήρισε «περίπλοκη και ευαίσθητη».
Η εισαγγελία είναι επίσης σε επαφή με την αστυνομία του Λονδίνου, στο πλαίσιο της άλλης έρευνας που αφορά τον Πίτερ Μάντελσον, τον πρώην πρεσβευτή που εμπλέκεται στην υπόθεση Έπσταϊν. Και αυτός φέρεται ότι παρέδωσε στον Αμερικανό απόρρητα έγγραφα, την εποχή που ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν. Την περασμένη Παρασκευή η αστυνομία ερεύνησε δύο κατοικίες του, στο Λονδίνο και το Γουίλτσιρ.
Ο Έπσταϊν, που αυτοκτόνησε το 2019 στο κελί του, σε μια φυλακή του Μανχάταν, ενώ ήταν υπόδικος για εμπορία ανθρώπων, εκμεταλλευόταν επί δεκαετίες τον πλούτο και τις διασυνδέσεις του για να καλλιεργήσει σχέσεις με εξέχουσες προσωπικότητες σε όλον τον κόσμο.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πέθανε στα 48 του ο ηθοποιός Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ – Ήταν ο πρωταγωνιστής του «Dawson’s Creek»
- Ιταλία: Αυστηρότερα μέτρα της κυβέρνησης Μελόνι για το μεταναστευτικό – Θα χρειαστεί, όμως, η έγκριση του κοινοβουλίου
- Θαλαμηγός προσάραξε στην Ελαφόνησο: Σώοι στη στεριά μεταφέρθηκαν οι επιβαίνοντες από το Λιμενικό
- Θεσσαλονίκη : Συλλαλητήριο για τις συλλογικές συμβάσεις – Συμβολική κατάληψη του ΕΚΘ
- Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας “ξαναζωντανεύει”: Οι αρχαιολόγοι ανέσυραν μέρος της χαμένης κεντρικής πύλης – ΦΩΤΟ
- «Ως δύο γείτονες και σύμμαχοι» – Τι εννοεί ο Ερντογάν με την ανάρτησή του;
- Σε “Red Code” η Περιφέρεια Πελοποννήσου λόγω της επιδείνωσης του καιρού
- Πότε θα γίνουν εκλογές στην Ουκρανία; Τι απάντησε ο Ζελένσκι
- Η Αθήνα γιόρτασε την Κινεζική Πρωτοχρονιά και μεταμορφώθηκε σε… Chinatown – Δείτε εικόνες
- Συρία: Οι αμερικανικές δυνάμεις εκκένωσαν τη βάση Αλ Τανφ









