με αντικείμενο την προωθούμενη ρύθμιση για την επιστολική ψήφο στις βουλευτικές εκλογές για τους Έλληνες του εξωτερικού και τη δημιουργία εκλογικής περιφέρειας Απόδημου Ελληνισμού.
Πρόκειται για τη δεύτερη συνεδρίαση, κατά την οποία αναμένεται να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στην ενημέρωση που είχαν από τον υπουργό Εσωτερικών στην πρώτη συνάντηση της περασμένης Πέμπτης.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ πάντως ο εκπρόσωπος του ΚΤΕ Εσωτερικών Παναγιώτης Δουδωνής με δήλωσή του έκανε λόγο για «θετική διάθεση» του κόμματός του, το οποίο άλλωστε είχε ψηφίσει το 2023 τη ρύθμιση που καθιέρωσε την επιστολική ψήφο για τους Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού στις ευρωεκλογές.
Για την εφαρμογή του μέτρου στις επόμενες εκλογές απαιτείται η ψήφιση από τουλάχιστον 200 βουλευτές.
Το σχετικό νομοσχέδιο έχει αναρτηθεί στο opengov.gr για δημόσια διαβούλευση έως τις 16 Φεβρουαρίου.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στον ανακριτή Θεσσαλονίκης ο 26χρονος που καταγγέλθηκε ότι βίασε και βιντεοσκόπησε 15χρονο
- ΕΛ.ΑΣ: Εγκληματική οργάνωση υποχρέωνε τα θύματα να ζητιανεύουν στα φανάρια στην Αθήνα
- Τα ΕΛΤΑ προειδοποιούν για την προσπάθεια εξαπάτησης του κοινού μέσω SMS
- Ιστορικό ρεκόρ για το τρέιλερ «The Devil Wears Prada 2» με 222 εκατ. προβολές σε 24 ώρες! vid
- “Ελ. Βενιζέλος”: Αύξηση 8,6% στην επιβατική κίνηση του Ιανουαρίου – Διακινήθηκαν σχεδόν 2 εκατ. επιβάτες
- Οριστικά στην Λάρισα η διεξαγωγή της δίκης για τα Τέμπη
- Λαβρόφ κατά ελληνικής κυβέρνησης: «Στείλατε από τους πρώτους όπλα στην Ουκρανία, όμως ο λαός σας δεν συμφωνεί»
- Στον Ναό Σαολίν εξασκούνται στο κουνγκ φου με…ανθρωποειδή ρομπότ! BINTEO
- Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ και πορτοκαλί συναγερμός – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία μέχρι το βράδυ
- Ντονμπάς: Τι φέρεται να ισχύει σε σχέση με την Ρωσία σύμφωνα με δημοσίευμα









