Λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα των ιερέων και μοναχών με την εισαγωγή στα δημόσια έγγραφα του θρησκευτικού ονόματος τους δίνει διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
Με το άρθρο 38 του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα, τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς και λοιπές διατάξεις», η διαδικασία απλουστεύεται και αρκεί η προσκόμιση στο ληξιαρχείο της βεβαίωσης της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής.
Το μέτρο αφορά κληρικούς κάθε βαθμού ιεροσύνης και μοναχούς, που ανήκουν στη δύναμη των κληρικών ή είναι εγγεγραμμένοι στα μοναχολόγια Ιερών Μονών και Ησυχαστηρίων αντίστοιχα, της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Εκκλησίας της Κρήτης, των Ιερών Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου, της Πατριαρχικής Εξαρχίας Πάτμου, του Αγίου Όρους, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των Ορθόδοξων Πατριαρχείων, ορθοδόξων Ιερών Αρχιεπισκοπών και ορθοδόξων Εκκλησιών, που είναι δογματικά ενωμένες με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος προώθησε την ρύθμιση ανέφερε ότι αυτή «επιλύει ένα διαχρονικό πρόβλημα χιλιάδων ιερέων/μοναχών της χώρας μας, οι οποίοι πλέον θα εισάγουν σε όλο το φάσμα των δημοσίων εγγράφων και το όνομα της χειροτόνησης/κουράς, χωρίς τη βραδύτητα και την ταλαιπωρία που ίσχυε μέχρι σήμερα για την έκδοση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης. Η διάταξη παρέχει όλα τα εχέγγυα για την ασφαλή καταχώρηση των δεδομένων αυτών».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ντουμπάι: Drone του Ιράν χτύπησε δίπλα στο αμερικανικό προξενείο, ξέσπασε πυρκαγιά – Δείτε βίντεο
- Ο Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τον Μακρόν: “Κύπρος και Γαλλία συνδέονται με ισχυρή σχέση”
- Η Γαλλία θα στείλει μέσα αεράμυνας και φρεγάτα στην Κύπρο
- Νέα Μάκρη: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον διερχόμενου αυτοκινήτου – Φέρεται να ανήκει σε Τούρκο υπήκοο
- Νέες απειλές από το Ιράν: «Ακόμα δεν έχουμε χρησιμοποιήσει τα πλέον προηγμένα όπλα μας»
- Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος
- Λέρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο 17χρονος που τραυμάτισε θανάσιμα τον πατέρα του κατά τη διάρκεια καβγά
- Α.Γεωργιάδης : Παράταση στη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων για την παχυσαρκία σε ασθενείς που πάνε καλά
- Ιταλός ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν έχει εμπλακεί με κανέναν τρόπο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις»
- “Απολύτως ανόητη” η επίθεση των ΗΠΑ εν μέσω διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τον πρεσβευτή του Ιράν στον ΟΗΕ









