Ειδικότερα:
«Ξέρω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι κάποια μπλόκα ήδη έχουν στείλει αίτημα για συνάντηση με την κυβέρνηση, αυτό αλλάζει καθώς περνάνε οι ώρες.
Τους βλέπαμε και μας ζητούσαν να μας δουν. Μέχρι και που έγινε το παναγροτικό συλλαλητήριο, έρχονταν – οι ίδιοι άνθρωποι ήταν. Στη συνέχεια, πάλι είδαμε μεμονωμένους – τους αγρότες της Κρήτης, το μπλόκο του Κιάτου.
Υπεβλήθησαν συνολικά 27 μετρημένα αιτήματα, από τα οποία ικανοποιήθηκαν είτε εξαρχής είτε στη συνέχεια τα 20. Τα άλλα 7 δεν μπορούν να ικανοποιηθούν, γιατί είναι εκτός δημοσιονομικού και ευρωπαϊκού πλαισίου. Παραδείγματος χάρη, προτείνουν κάποιοι να καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας, κάτι που υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Την ώρα που γίνονται αυτά και δηλώνουμε ανοιχτοί σε διάλογο, οι ίδιοι που έκαναν διάλογο με εμάς, στη συνέχεια λένε “όχι, δεν συζητάμε”. Πού υπάρχει αυτό; Δεν έχει κανένα νόημα η παράταση αυτής της κατάστασης.
Νομίζω και οι ίδιοι θα ξεκινήσουν να αντιλαμβάνονται πως αυτό το πράγμα έχει παραγίνει, πως απομονώνονται από την υπόλοιπη κοινωνία και πως η κυβέρνηση μίλησε με πολύ ξεκάθαρο τρόπο, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της. Πλέον αυτό που γίνεται βλάπτει την εθνική οικονομία και τους ίδιους τους αγροτοσυνδικαλιστές.
Ο νόμος θα εφαρμοστεί, αυτό το πράγμα έχει παρατραβήξει. Δεν είμαι εδώ για να απειλήσω κανέναν. Προσωπικά είμαι βέβαιος πως το μήνυμά μας – ότι έγιναν περισσότερες πληρωμές φέτος κλπ – θα περάσει. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και κάποιοι κομματικά υποκινούμενοι, μην κοροϊδευόμαστε, αλλά πέρα από τα κομματικά αξιώματα υπάρχει και η πραγματικότητα και η κοινή λογική. Εξακολουθώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο, αλλά από κει και πέρα προφανώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αμήχανη και να παριστάνει τον τροχονόμο σε μια χώρα μπλοκαρισμένη».
ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέδουσες: Δεν έχουν εγκέφαλο κι όμως κοιμούνται σαν τους ανθρώπους! Τι έδειξε νέα έρευνα
- Η συμφωνία ΕΕ-Mercosur θα υπογραφεί στις 17 Ιανουαρίου στην Παραγουάη – Τι δηλώσεις έγιναν
- Κάλεσμα στον Τραμπ να παρέμβει στο Ιράν – Στο βάθος υπάρχουν τα ρωσικά συμφέροντα
- Σάλος στην Ιαπωνία: Γονείς στηρίζουν την απόφαση του γιου τους να εγκαταλείψει το σχολείο για να παίζει video games
- Ομόνοια: Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς που διακινούσαν ναρκωτικά – Κατασχέθηκαν πάνω από 45 κιλά κάνναβης
- Αδιανόητο περιστατικό στο Βέλγιο: Μεθυσμένος οδηγός έδωσε το τιμόνι στον 12χρονο γιο του
- Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία του Προαστιακού Πατρών – Καθυστερήσεις στα δρομολόγια
- Ο γηραιότερος άνδρας της Καταλονίας έκλεισε τα 110: «Όταν έπαιζα ποδόσφαιρο, περνούσε ένα αυτοκίνητο κάθε 20’», vid
- Κυβέρνηση μειοψηφίας στην Ολλανδία
- Ν. Χριστοδουλίδης για βίντεο με μίζες: Καλώ δημόσια όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει στις Αρχές









