Ο ίδιος δημοσίευσε στο Facebook ότι το διεθνές δίκαιο παραμερίζεται και ότι η στρατιωτική ισχύς χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο χωρίς την άδεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Το διεθνές δίκαιο δεν ισχύει, η στρατιωτική ισχύς χρησιμοποιείται χωρίς την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και όποιος είναι μεγάλος και δυνατός κάνει ό,τι θέλει για να προωθήσει τα δικά του συμφέροντα», ανέφερε ο Φίτσο.
Περιγράφοντας τον εαυτό του ως πρωθυπουργό μιας μικρής χώρας, ο Φίτσο δήλωσε ότι «απορρίπτει κατηγορηματικά» αυτό που αποκάλεσε διατάραξη του διεθνούς δικαίου, προσθέτοντας ότι έχει λάβει παρόμοιες θέσεις σε προηγούμενες παγκόσμιες κρίσεις.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στην αντίθεσή του στον πόλεμο του Ιράκ, στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, στη χρήση ρωσικής στρατιωτικής δύναμης στην Ουκρανία και στην αξιολόγησή του για τις τρέχουσες εξελίξεις στη Γάζα.
«Απορρίπτω κατηγορηματικά μια τέτοια διατάραξη του διεθνούς δικαίου, όπως έκανα στον πόλεμο του Ιράκ, στην άρνηση του Κοσσυφοπεδίου ως κυρίαρχου κράτους ή στη χρήση της ρωσικής στρατιωτικής ισχύος στην Ουκρανία», τόνισε.
Slovak PM Fico “condemns” Trump:
— Clash Report (@clashreport) January 5, 2026
Despite the fact that we can’t do anything, not even symbolically, I must unequivocally condemn and reject this latest American oil adventure.
Even at the cost that this clear and consistent position of mine may, for a certain time, politically… pic.twitter.com/A1MSWSQdlZ
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρέθυμνο: Σύσκεψη του δημάρχου με τον πρύτανη του Παν/μίου Κρήτης για τη διάθεση εκτάσεων για ίδρυση νοσοκομείου
- Σεισμός 4,6 Ρίχτερ δυτικά της Κρήτης τα ξημερώματα
- Τραμπ: Η Βενεζουέλα θα αγοράσει μόνο αμερικανικά προϊόντα με τα έσοδα από το πετρέλαιο που θα πουλήσει σε εμάς
- Οι διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για την τοποθέτηση της Τυχεροπούλου στην Ανεξάρτητη Αρχή
- Στην αντεπίθεση οι διεθνιστές! Καλούν τον κόσμο να πάρει τα όπλα κατά του Τραμπ – Video
- Oι αγρότες κλείνουν για 48 ώρες τα διόδια των Μαλγάρων – Aνοιχτοί σε διάλογο με τον πρωθυπουργό
- Σημαντική θα είναι η ετήσια ομιλία του Τραμπ την 24η Φεβρουαρίου
- Το ψάρι που μοιάζει με…τον Ντόναλντ Τραμπ έκανε τον γύρο του διαδικτύου! vid
- Κλιμάκωση αγροτικών κινητοποιήσεων σε 4 μπλόκα της Στερεάς Ελλάδος – Ποιοι δρόμοι κλείνον
- Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τους ισχυρούς ανέμους









