Η Μαριάνα Μιχαήλοβιτς παρίστανε τη σαμάνο για να εξαπατήσει τα θύματά της, συνεργαζόμενη με την 19χρονη κόρη της, Άννα, για να τα πείσει να αποχωριστούν τα κοσμήματά τους επειδή ήταν καταραμένα και τους έφερναν μόνο ατυχία. Οι δυο τους έψαχναν για πλούσιες γυναίκες στους δρόμους του Μονάχου, στη Γερμανία, και της Βιέννης, στην Αυστρία, πουλώντας τους “παραμύθι” για το πώς θα μπορούσαν να απαλλαγούν από τα κακά πνεύματα τα οποία είχαν “φωλιάσει” στα κοσμήματά τους, έναντι αμοιβής.
Οι εισαγγελείς απέδειξαν πώς η Μιχαήλοβιτς και η κόρη της τρομοκρατούσαν τα θύματά τους με οράματα αγαπημένων τους προσώπων που υπέφεραν από σοβαρές ασθένειες ή πέθαιναν σε τραγικά ατυχήματα, υποσχόμενοι ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν τα κοσμήματα καθαρίζονταν σε σαμανικές τελετουργίες που μόνο οι ίδιοι μπορούσαν να εκτελέσουν.
Μόλις η Μαριάνα και η Άννα αποκτούσαν τα κοσμήματα και τα χρήματα που απαιτούνταν για να τα “καθαρίσουν” στις σαμανικές τους τελετουργίες, διέκοπταν κάθε επαφή με τα θύματα. Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσίασαν Αυστριακοί εισαγγελείς, το ζευγάρι εξαπάτησε τουλάχιστον 19 θύματα στη Γερμανία και την Αυστρία σε μια περίοδο 10 ετών.
Σύμφωνα με την Telegraph , ένα θύμα πλήρωσε πάνω από 673.734 δολάρια για να την καθαρίσει η “σαμάνα” από ακάθαρτα πνεύματα ενώ μια άλλη γυναίκα πλήρωσε 65.762 δολάρια ελπίζοντας ότι θα θεραπευτεί. Δυστυχώς, πέθανε από την ασθένειά της. Οι αρχές πιστεύουν ότι οι δύο γυναίκες “τσέπωσαν” πάνω από 11 εκατομμύρια δολάρια από τα θύματά τους.
Αφού συγκέντρωσε αρκετές αποδείξεις για τις “σαμάνες”, η αυστριακή αστυνομία έκανε έφοδο στην κατοικία της Μιχαήλοβιτς στη Βιέννη, συλλαμβάνοντας την Άννα, τον 48χρονο σύζυγο της Μαριάνα, και τον 29χρονο γιο της. Η μητέρα της οικογένειας εξακολουθεί να καταζητείται.
Κατά την έφοδο στην οικογενειακή κατοικία, η αστυνομία βρήκε 25 κιλά χρυσές ράβδους, ρολόγια, βέρες και δέσμες ελβετικών και αμερικανικών χαρτονομισμάτων, καθώς και έναν στόλο 14 αυτοκινήτων. Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι σαμάνοι έπρεπε να πληρώσουν μόνο λίγο πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια, επειδή οι εισαγγελείς δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι όλα αυτά αποκτήθηκαν με δόλιο τρόπο. Οι δικηγόροι τους ισχυρίστηκαν ότι προήλθαν από δωρεές, κληρονομιές και ακίνητα.
(photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γαλλία: Αστυνομικοί σκότωσαν 26χρονο από τη Σενεγάλη που απειλούσε με μαχαίρι περαστικούς, vid
- Αυτό που εμφανίστηκε πάνω από το Κίεβο ξεσήκωσε πολλές συζητήσεις, vid
- Απίστευτες εικόνες από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας – Άγριο κοάλα κάνει βόλτα με το αστικό, vid
- Ουκρανικό: Έφτασε στο Μαϊάμι ο απεσταλμένος της Ρωσίας Ντμίτριεφ για συνομιλίες
- Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο 12χρονος Τζορτζ έβαλαν ποδιές…και δούλεψαν στην κουζίνα, vid
- Απόκοσμο τοπίο: Μία πόλη στο μέτωπο πνιγμένη στις οπτικές ίνες των drones, vid
- Άφωνοι οι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο – Ανακάλυψαν αρχαίο ναό αφιερωμένο στο Ρα μετά από 4.500 χρόνια
- Τι κάνει ο Πάπας Λέων στις 3.00 τα ξημερώματα…όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί;
- «Εκλογές τώρα» ζητάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
- Δείτε τι έφτιαξε μόνο με….μπαμπού! Απίστευτο ταλέντο, vid









