Μια σημαντική παρανόηση σχετικά με το ChatGPT και την τεχνητή νοημοσύνη γενικότερα είναι ότι δεν μπορεί – ή σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν το κάνει – πάντα αυτό που του ζητάτε, είτε επειδή απλώς δεν μπορεί να ολοκληρώσει την προτροπή ή την εργασία που έχετε ζητήσει, είτε επειδή οι κανόνες και οι οδηγίες του το εμποδίζουν να το κάνει.
«Πρέπει να πω ότι αυτό είναι ένα σχεδόν αδύνατο αίτημα», απάντησε το ChatGPT μόλις του έδωσε την εντολή. Γρήγορα η γυναίκα διέκοψε την εξήγησή του σχετικά με το γιατί δεν είναι σε θέση να εκτελέσει αυτήν την εργασία, επιμένοντας ότι «δεν είναι αδύνατο, είσαι υπολογιστής , απλώς κάν’ το».
Αυτό, όπως θα διαπιστώσετε επανειλημμένα σε όλο το βίντεο, δεν ήταν αρκετό, καθώς ενώ το ChatGPT «καταλαβαίνει από πού έρχεται», εξηγεί ότι «ακόμα και ως υπολογιστής, αυτό δεν είναι κάτι που μπορώ να κάνω».
Ανεξάρτητα από τον απίστευτο χρόνο που θα χρειαζόταν για να απαγγελθεί κάθε όνομα στη Γη – καθώς αυτό θα διαρκούσε περίπου 94.907 ημέρες με ρυθμό ενός ονόματος ανά δευτερόλεπτο, ή περίπου 260 χρόνια – υπάρχουν πιθανές οδηγίες που εμποδίζουν το ChatGPT να έχει πρόσβαση και να επαναλαμβάνει ευαίσθητα δεδομένα όπως ονόματα, σε οποιονδήποτε χρήστη.
Η γυναίκα προσπάθησε όσο περισσότερο μπορούσε να κάνει το chatbot να κάνει αυτό που ήθελε, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να δηλώσει ότι «δεν έχεις δικαίωμα να μου το πεις αυτό, είσαι Τεχνητή Νοημοσύνη», ωστόσο αυτό αποδείχθηκε επανειλημμένα άκαρπο εγχείρημα.
Η γυναίκα προσπάθησε περιορίζοντας αρχικά την περιοχή «μόνο» στην Ασία ή ζητώντας του να απαγγείλει τα ονόματα στα ισπανικά, καθώς όλα οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: την άρνηση του ChatGPT να συμμορφωθεί.
«Καταλαβαίνω ότι επιμένεις, αλλά τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν», διακηρύσσει το εργαλείο του OpenAI στο τέλος του βίντεο, αφήνοντας τη γυναίκα να λέει: «Δεν είναι κάτι που μπορώ να κάνω».
Telling ChatGPT to recite all 8.2 billion names of everyone on Earth pic.twitter.com/HmGrowmdU1
— Financial Dystopia (@financedystop) December 10, 2025
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έτσι προετοιμάζουν την Ολλανδία για πιθανή σύγκρουση με την Ρωσία μέχρι το 2030
- ΕΛΑΣ: Έξι νεκροί και 480 τραυματίες σε 433 τροχαία τον Ιανουάριο στην Αττική
- Το Ιράν διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν έχει λάβει «τελεσίγραφο» από τις ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Έρχεται η μεγαλύτερη συνάντηση απασχόλησης στη Βόρεια Ελλάδα με τις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ
- ΑΑΔΕ: Προσοχή σε παραπλανητικά SMS για φόρο κυκλοφορίας
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
- Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα στην οδό Πατησίων
- Ισραήλ – Γάζα – Αίγυπτος: Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα και από τις δύο πλευρές για τους κατοίκους
- Βρετανία-Υπόθεση Έπσταϊν: Πρώην υπουργός Μάντελσον παραιτήθηκε από μέλος των Εργατικών ύστερα από νέες αποκαλύψεις
- Μητσοτάκης: «Σήμερα ανοίγουμε τον διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση»









