Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν καλοί οι ηθοποιοί ή το σενάριο, αλλά ίσως επισκιάστηκαν από τα εξαιρετικά κομψά ρούχα.
Μία τέτοια σειρά είναι το «Emily in Paris» του Netflix στο σύμπαν της οποίας μεταφέρει τους θαυμαστές της το βιβλίο «Emily in Paris: The Fashion Guide» που επιμελήθηκε και έγραψε η βραβευμένη σχεδιάστρια κοστουμιών, υπεύθυνη για τις εμφανίσεις των πρωταγωνιστών, Μέριλιν Φιτουσί.
Στον τόμο που κυκλοφόρησε στις 9 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα της 5ης σεζόν της σειράς, η συγγραφέας καταγράφει τη διαδικασία και τις πηγές έμπνευσης των ενδυματολογικών επιλογών της, που είναι συνδυασμός vintage υψηλής ραπτικής, χρωμάτων που έρχονται σε αντίθεση και πολυεπίπεδων σχεδίων.
Η πρωταγωνίστρια της σειράς Λίλι Κόλινς (Έμιλι Κούπερα δήλωσε για τον τόμο: «Αυτό το βιβλίο είναι μια ερωτική επιστολή στην τολμηρή και πολύχρωμη φαντασία της Μέριλιν και στην ελευθερία που μας δίνει όλους να παίξουμε με το στυλ και να το κάνουμε δικό μας. Η όμορφη φιλία και η δημιουργική μας συνεργασία άλλαξαν για πάντα τη ζωή μου. Είναι μια μάγισσα, ένα είδωλο και μια οραματίστρια που έχω την τιμή να επαινώ».
Ο τόμος 200 σελίδων από τον Assouline περιλαμβάνει πρωτότυπα σκίτσα κοστουμιών, κολάζ έμπνευσης, φωτογραφίες από τα παρασκήνια από το ατελιέ του Παρισιού, χειρόγραφες σημειώσεις της σχεδιάστριας κοστουμιών και πρόλογο από τον δημιουργό Ντάρεν Σταρ, ο οποίος αποδίδει στη σχεδιάστρια τη δημιουργία μιας «δικής της γλώσσας στυλ» που γρήγορα μεταφέρθηκε από τις τηλεοπτικές οθόνες στο TikTok και στις φωτογραφίσεις τουριστών στη γαλλική πρωτεύουσα.
«Το στυλ ξεκινά όταν εξαφανίζεται ο φόβος» λέει η συγγραφέας. «Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ρούχα ως πανοπλία. Μπορείς να αποφασίσεις να μην σε νοιάζει τι σκέφτεται ο καθένας. Το μήνυμα της σειράς είναι η ελευθερία: σπάστε τους κανόνες, επινοήστε τους δικούς σας».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-ANSA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτά τα επτά κείμενα υπεγράφησαν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
- Σοκ στην Κομοτηνή: 43χρονη λήστεψε κοσμηματοπωλείο και πέταξε υδροχλωρικό οξύ στην υπάλληλο
- Μητσοτάκης: «Να τιμήσουμε την παρακαταθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Κεμάλ Ατατούρκ»
- Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, συναντήθηκε με την Πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα
- ΟΗΕ κατά Ισραήλ: Μιλάει για «παράνομη προσάρτηση» στη Δυτική Όχθη
- Ακινητοποιήθηκε, λόγω βλάβης, συρμός του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου Διακοπτού – Καλαβρύτων
- «Τριγμοί» και στην Ινδία: Υπουργός παραδέχθηκε… “περιορισμένες” επαφές του με τον Τζέφρι Έπσταϊν
- Ουκρανία: «Πράσινο φως» για το δάνειο-«μαμούθ» των 90δις που θα επιβαρύνει την Ε.Ε.
- Τέξας-Ανατολή πτήσεων: Αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν drones των μεξικάνικων καρτέλ
- Emilio Pucci: Νέα βιογραφία για τον διάσημο Ιταλό σχεδιαστή – Πώς από κατάσκοπος έγινε ίνδαλμα της μόδας









