Χάος στο γήπεδο: Ινδοί τα έκαναν γης μαδιάμ επειδή δεν είδαν…τον Μέσι! vid

Η εκδήλωση στην Καλκούτα κατέληξε σε βανδαλισμό, αφού οι οπαδοί δεν κατάφεραν να δουν τον σταρ

Μεγάλο χάος και πανδαιμόνιο επικράτησε στο στάδιο Salt Lake στην Καλκούτα το Σάββατο, στον εναρκτήριο αγώνα του GOAT Tour του Αργεντινού σούπερ σταρ Λιονέλ Μέσι, ο οποίος μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη, με τους αναστατωμένους και θυμωμένους οπαδούς να καταφεύγουν στο να πετούν πλαστικές καρέκλες, να ξεριζώνουν πλαστικά υπόστεγα και καρέκλες, να σκίζουν πανό και να πετούν μπουκάλια στο γήπεδο, χωρίς να καταφέρνουν να δουν τον διεθνή σταρ του ποδοσφαίρου.

Μια επιτροπή υψηλού επιπέδου, με επικεφαλής έναν συνταξιούχο δικαστή, τον επικεφαλής και τον υπουργό Εσωτερικών, έχει συσταθεί από την πρωθυπουργό της Δυτικής Βεγγάλης, Μαμάτα Μπανερτζί , για να διερευνήσει το περιστατικό.

Το περιστατικό συνέβη αφού ο Μέσι, περιτριγυρισμένος με VIP και υπουργούς, μπήκε στο γήπεδο και αποχώρησε από το γήπεδο μετά από μόλις 20 λεπτά. Οι οπαδοί δεν κατάφεραν να δουν τον αστέρα του ποδοσφαίρου, καθώς VIPs τον περικύκλωσαν όταν μπήκε στο γήπεδο. Έφτασε στο γήπεδο στις 11:30 π.μ. με αυτοκίνητο.

Μη μπορώντας να δουν τον Μέσι, το εξαγριωμένο πλήθος προσπάθησε επίσης να σπάσει τις πύλες μεταξύ των κερκίδων μετά από μια σύντομη εμφάνιση ενώπιον ενός κατάμεστου πλήθους στο στάδιο Salt Lake της Καλκούτας το Σάββατο.

Ο Γενικός Διευθυντής της Αστυνομίας, Ρατζίβ Κουμάρ, δήλωσε: «Υπήρχε κάποιο είδος θυμού ή άγχους στους οπαδούς που έλεγαν ότι δεν θα έπαιζε. Το σχέδιο ήταν να έρθει εδώ, να χαιρετήσει, να συναντήσει συγκεκριμένα άτομα και να φύγει. Τώρα, η κυβέρνηση έχει ήδη συγκροτήσει μια επιτροπή που θα εξετάσει όλες τις πτυχές, συμπεριλαμβανομένου του εάν υπήρξε κακοδιαχείριση από την πλευρά του διοργανωτή ή οτιδήποτε άλλο. Ο διοργανωτής δίδει γραπτώς σε όσους ανησυχούν ότι τα εισιτήρια που έχουν πωληθεί πρέπει να επιστραφούν. Τώρα η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Έχουμε ήδη συλλάβει τον διοργανωτή».

Το θυμωμένο πλήθος, απογοητευμένο από την εξαιρετικά σύντομη επίσκεψη του είδωλου της Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι, στον χώρο, έσπασε καθίσματα, έσκισε πανό και πέταξε μπουκάλια νερού στο έδαφος.

«Πληρώσαμε πάνω από 5.000 ρουπίες για να τον δούμε. VIPs περικύκλωναν τον Μέσι. Περίπου 20 μπουκάλια νερού πουλήθηκαν από την αρχή για 200 ρουπίες», είπε ένας οπαδός.

Οι άνθρωποι έχουν ξοδέψει 13.000 για να αγοράσουν VIP εισιτήρια.

Ένας άλλος οπαδός είπε: «Ήρθα από την Κεράλα για να ρίξω μια ματιά στον Μέσι, αλλά δεν μπόρεσα να τον δω ούτε μια στιγμή».

«Είμαι βαθιά αναστατωμένος και σοκαρισμένος από την κακοδιαχείριση που παρατηρήθηκε σήμερα στο στάδιο του Σολτ Λέικ. Πήγαινα στο στάδιο για να παρακολουθήσω την εκδήλωση μαζί με χιλιάδες λάτρεις του αθλητισμού και οπαδούς που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τον αγαπημένο τους ποδοσφαιριστή, Λιονέλ Μέσι.»

«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από τον Λιονέλ Μέσι, καθώς και από όλους τους λάτρεις του αθλητισμού και τους οπαδούς του, για το ατυχές περιστατικό», δήλωσε ο Μπανερτζί.

photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί